Walmart onlarca mağazasını kapatıyor

Walmart onlarca mağazasını kapatıyor

ABD`de vergi indirimi öngören tasarının kongreden geçmesi üzerine dünyanın en büyük perakendecilerinden olan Walmart, saati 9 dolar olan en düşük personel maaşını 11 dolara çıkarma ve 1000 dolar ikramiye dağıtma kararı aldı ancak 63 mağazayı da kapatıyor.

A+A-

ABD`de vergi indirimi öngören tasarının kongreden geçmesi üzerine dünyanın en büyük perakendecilerinden olan Walmart, saati 9 dolar olan en düşük personel maaşını 11 dolara çıkarma ve 200 ila 1000 dolar arası ikramiye dağıtma kararı aldı ancak 63 mağazanın da kapatılacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük perakendecilerinden olan ve 1 milyon kişi çalıştıran Walmart, personelinin saatlik ücretini 9 dolardan 11 dolara çıkaracağını ve bunun yanı sıra 200 ila 1000 dolar arasında değişen ikramiye dağıtacağını açıkladı.
 
2 yıldan az şirkette çalışanlara 200 dolarlık ikramiye verilirken 20 yıl ya da daha fazla süredir Walmart personeli olan kişilere ise 1000 dolar dağıtılacağı belirtildi.

 
Şubat ayından itibaren uygulanmaya başlayacak karar, ABD kongresinden yeni geçen tasarıyla vergi oranındaki düşüşün personele yansıtılması olarak sunuldu
 
Zira Walmart, doğum izni politikasında da revizyona giderek doğum izni süresini arttıracağını ve evlatlık alacak çalışanlara da 5 bin dolar yardım yapacağını duyurdu. Annelerin ücretli doğum izni süresi 10 haftaya çıkarılırken babalara da 6 hafta ücretli izin görüyor.
 
Şirketin mevcut politikasında saat bazında çalışanlar için babalık izni bulunmazken doğum izni de 6-8 hafta arasında değişiyordu. 
 
Çalışanlara sağlanan bu faydalar Walmart bünyesindeki Sam's Club, Asda, Vudu vb. tüm iştirakler için de uygulanacak. Öte yandan, şirketten çalışanlara bir de kötü haber geldi.


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.