Walmart, online siparişlerde robot "çalıştıracak"

Walmart, online siparişlerde robot "çalıştıracak"

Walmart, Amerikalıların online siparişe yönelmesi nedeniyle toplama ve teslimat siparişlerini doldurmaya yardımcı olmak için düzinelerce mağazasına robot kadrolu küçük depolar ekleyecek.

A+A-

 

Amerikalılar harcamalarını COVID-19 pandemisi nedeniyle online yönünde değiştirdikçe, Walmart Inc'in, toplama ve teslimat siparişlerini doldurmaya yardımcı olmak için düzinelerce mağazasına robot kadrolu küçük depolar
ekleyeceği bildirildi. Robotların perde arkasında çalışacağı, donmuş ve soğutulmuş yiyeceklerin yanı sıra depoların veya yerel ikmal merkezlerinin içinden sıkça satın alınan binlerce ürünü taşıyacak daha küçük genel malları toplayacağı belirtildi.

Bu arada personelin, taze ürünler, et, deniz ürünleri ve büyük ekran televizyonlar gibi daha büyük genel ticari ürünler almak için satış katına gideceği ve ardından siparişlerin montajını bitirmek için merkezlere dönecekleri belirtildi.

Ülke çapında yaklaşık 5.000 mağazayı işleten dünyanın en büyük perakendecisi, yeni merkezlerin kaç mağazaya sahip olacağını açıklamadı ancak düzinelerce lokasyon planladığını ve daha pek çoğunun geleceğini
ifade etti.