WB yoksul ülkelerin aşısı için kaynak ayıracak

WB yoksul ülkelerin aşısı için kaynak ayıracak

Dünya Bankası, yoksul ülkelerin COVİD-19 aşısına erişmesi için 12 milyar dolarlık kaynak ayırmayı planlıyor

A+A-

Dünya Bankası'nın, Covid-19 aşısı bulunduğunda, yoksul ülkelerin  de aşıyı satın alıp, 2 milyar dolayında insanı tedavi edebilmesine  yönelik bir inisiyatif için 12 milyar dolarlık kaynak ayırmayı  planladığı açıklandı.

BBC Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Guardian  gazetesinde yer alan habere göre Dünya Bankası, aşı satın alımında  düşük gelirli ülkelerin zengin ülkeler tarafından geride bırakılmaması  için, varlıklı üyelerinden gelecek 12 ila 18 ay içinde nakit yardımı  yapılacak programa destek verilmesini istedi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Covid-19'un orta ve düşük  gelirli ülkeler üzerinde, gelişmiş dünyaya kıyasal daha büyük bir  etkisi olduğu için, böyle bir inisiyatife gerek duyulduğunu söyledi.

Malpass "Böyle bir finans kaynağının bulunması önemli, çünkü  güvenli ve etkili bir aşı bulunur bulunmaz, bu insanların yaşamlarına  güvenle geri dönmelerini sağlayacak" dedi.

Aralarında ABD, İngiltere, Çin ve Rusya'nın da bulunduğu birçok  ülke Covid-19 tedavileri üzerinde çalışıyor ve Malpass, Dünya Bankası'nın harekete geçmeden önce aşının bulunmasını beklemek  istemediğini söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.