WeTransfer halka arza hazırlanıyor

WeTransfer halka arza hazırlanıyor

Dosya paylaşım platformu WeTransfer Amsterdam borsasında halka arza hazırlanıyor. Bu halka arz, gerçekleşmesi durumunda 2022'de Avrupa’nın ilk büyük halka arz işlemi olacak

A+A-

Yaklaşık 1 milyar Euro değer biçilen WeTransfer, Amsterdam Borsasında halka arz olmaya hazırlanıyor.

Firmanın bu arzdan 160 milyon euro toplaması beklenirken yapılan açıklamaya göre dosya paylaşım platformunun en büyük iki yatırımcısı olan Highland Europe Technology ve HPE Institutional Fund II şirketleri de sahip oldukları hisseleri satacak.

WeTransfer CEO’su Gordon Willoughby firmanın gelirlerini yıllık bazda yüzde 64 artırarak 2021’in ilk üç çeyreğinde 72 milyon Euro’ya çıkarttığını ve yılın tamamını 100 milyon Euro üzerinde kapatmasını beklediklerini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada kurucu ortak Bas Beerens'in büyüklüğü açıklanmayacak miktarda hisse satacağı ve halka arz sonrası Denetim Kurulu'ndaki görevini bırakacağı kaydedildi. Firma halka arz gelirlerinin bir kısmını şirketi büyütmekte kullanmayı planladığını da belirtti.

Dosya paylaşımı ve uzaktan yardım gibi hizmetler için yaratıcı aygıtlar geliştiren firmanın en büyük sermayedarı Highland Europe (yüzde 55) iken yatırım şirketi HPE Growth ise 2019 yılında yaptığı 35 milyon yatırım karşılığında şirketin yüzde 13'lük paya sahip olmuştu.

İlgili Haberler