WhatsApp sizden habersiz mikrofonunuza erişiyor olabilir

WhatsApp sizden habersiz mikrofonunuza erişiyor olabilir

WhatsApp'taki bir hata, Android cihazlarda telefonların mikrofonlara gerekmediği halde erişiyormuş gibi görünmesine yol açıyor.

A+A-

Google ve WhatsApp, WhatsApp'ın bazı Android cihazlarda telefonların mikrofonlarına gereksiz yere erişiyormuş gibi görünmesine neden olan bir hatadan haberdar olduklarını doğruladı. Sorun ilk olarak bir ay önce ortaya çıktı, ancak bir Twitter mühendisinin Elon Musk tarafından desteklenen bir gönderide bu konuda tweet atmasının ardından bu konuya dikkatler çekildi.

Twitter mühendisi Foad Dabiri tarafından paylaşılan bir görüntü, uygulamayı kullanmadığı sırada mikrofonun arka planda sürekli olarak çalıştığını gösteriyordu. Dabiri, uygulamaların bir cihazın mikrofonuna ve kamerasına ne sıklıkla eriştiğini izleyen Android'in Gizlilik Panosu'ndan bir ekran görüntüsünü tweetledi.

Musk, Dabiri'nin paylaşımını retweetleyerek "WhatsApp'a güvenilemez" dedi. Bu arada Musk'ın Signal hayranı olduğu biliniyor ve Twitter'da şifrelenmiş doğrudan mesajların bu ay içinde kullanıma sunulabileceğini söyledi. Şirket yorum talebine yanıt vermedi.

Twitter'da paylaşılan bir açıklamada WhatsApp, bunun Android ile ilgili bir sorun olduğunu ve mesajlaşma uygulamasının uygunsuz mikrofon erişiminin bir sonucu olmadığını öne sürdü. Yapılan açıklamada "Bunun Android'de Gizlilik Gösterge Tablosundaki bilgileri yanlış atfeden bir hata olduğuna inanıyoruz ve Google'dan araştırmasını ve düzeltmesini istedik" denildi.

Dabiri bu sorunu fark eden ilk kişi değil. Telefonu yeniden başlatmanın olası bir çözüm olabileceğini de ifade eden uzmanlar süreci takip etmeye devam ediyor. Bu arada Google, tutarsızlığa neyin neden olabileceği hakkında açıklama yapmadı, ancak konuyu araştırdığını doğruladı. Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, "Sorunun farkındayız ve araştırmak için WhatsApp ile yakın bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

İlgili Haberler