WhatsApp'a bilgisayardan girenlere bomba özellik

WhatsApp'a bilgisayardan girenlere bomba özellik

WhatsApp Web özelliğini herhangi bir cihazınızdan kullanırken artık telefonunuzun internete bağlı olmasına gerek kalmıyor. Bunun elbette bazı küçük ayrıntıları var.

A+A-

WhatsApp temel olarak SIM kart barındıran cihazlarınız için geliştirilmiş bir sohbet uygulaması ve istisnası yok. Bununla birlikte telefonunuz bağlı olduğu sürece istediğiniz cihazlardan tarayıcı ara yüzü ile bağlanmanız mümkün. WhatsApp Web olarak tabir ettiğimiz özellik bugün önemli bir güncelleme aldı. 

WhatsApp Web güncellemesi

WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre WhatsApp Web kullanırken bundan böyle telefonunuzun internete bağlanmasına gerek yok. Normalde WhatsApp Web bunu sürekli denetliyor ve bağlantı koptuğunda ara yüzü salt okunur hale getiriyordu.  

WhatsApp uygulamasında sağ üst nokta menüsüne tıkladıktan sonra Bağlı Cihazlar sekmesinde Çoklu Cihaz deneysel özelliğini aktif etmeniz gerekiyor. Sonrasında ikincil cihazlarınızı yeniden tanıtarak artık telefonunuzu internete bağlamadan da kullanabiliyorsunuz. WhatsApp Web internetsiz kullanım için bazı ayrıntıları bilmek gerekiyor:

  • WhatsApp Web bağlı olan ana telefonun 14 günden fazla internetten uzak olması durumunda tüm cihazların bağlantısı kesiliyor.
  • Ana cihaz iPhone ise ikincil cihazlarda sohbet silindiği veya temizlendiği zaman internetsiz bağlantı sağlanamıyor. 
  • WhatsApp’ın eski sürümlerini kullanan telefonlarda bu özelliğe erişilemiyor.
  • WhatsApp Web internetsiz kullanımda canlı konum takibi yapılamıyor ve link önizlemeleri açılamıyor.