WhatsApp'ta ekran paylaşma dönemi başlıyor

WhatsApp'ta ekran paylaşma dönemi başlıyor

Dünyanın önde gelen anlık mesajlaşma platformlarından WhatsApp, alacağı yeni güncelleme ile birlikte Microsoft Teams ve Zoom gibi platformlarda yaygın olarak kullanılan ekran paylaşımı özelliğini kullanıcılarına sunacak.

A+A-

WhatsApp'ın en yeni güncellemesi, Zoom ve Microsoft Teams gibi iş merkezli görüntülü görüşme platformlarında kullanılan önemli bir özelliği uygulamaya getiriyor. Engadget'ın haberine göre WhatsApp görüntülü görüşmenin diğer ucundaki kişiyle ekranınızın içeriğini hem kaydedecek hem de görüntüleyecek bir ekran paylaşımı özelliğini kullanıma sunma sürecinde.

Bu özelliği temsil eden ok işaretli bir telefon simgesi, WhatsApp aramalarının alt kısmında görünen kamera değiştirme, sessize alma ve videoyu devre dışı bırakma gibi uzun süredir kullanılan araçların yanında yer alıyor. Yeni butona tıkladığınızda, "WhatsApp ile kayıt ya da yayın yapmaya başlamak ister misiniz?" sorusunun yanı sıra şirketin gösterdiğiniz tüm şifrelere, fotoğraflara ya da ödeme bilgilerine erişebileceğine dair bir feragatname beliriyor. Eğer bu sizin için sorun değilse, geriye kalan tek şey "Şimdi başlat"a tıklamak. Daha sonra arama sırasında istediğiniz zaman ekranınızı paylaşmayı durdurabilirsiniz.

Ekran paylaşımı şu anda yalnızca belirli Android beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya sunulması bekleniyor. Ancak, eski Android modellerinde, daha büyük grup aramalarında veya WhatsApp'ın en son sürümünü indirmemiş kişilerle bu özellik çalışmayabilir.

Eğer bir iPhone ya da iPad'iniz varsa ve WhatsApp'a sizin için önemli değilse, Apple'ın FaceTime uygulamasını kullanabilirsiniz. Şirket FaceTime aramalarına benzer bir ekran paylaşımı özelliğini Ocak ayında uygulamaya eklemişti.

İlgili Haberler