Wikipedia Türkiye'de erişim yasağını AİHM'e taşıdı

Wikipedia Türkiye'de erişim yasağını AİHM'e taşıdı

Türkiye’de erişim yasağı 2 yılı aşan, dünyanın en büyük interaktif dijital ansiklopedisi Wikipedia, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu

A+A-

Türkiye’de erişim yasağı 2 yılı aşan, dünyanın en büyük interaktif dijital ansiklopedisi Wikipedia, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Wikimedia Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Bilgiye özgür erişimin temel insan hakkı olduğu kanısındayız. İnsanların iyi bilgiye sahip olduklarında daha iyi kararlar aldıklarına inanıyoruz” denildi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, açıklamada son iki yıldır Türkiye ve son dönemde Çin dahil olmak üzere hükümetlerin Wikipedia’yı sansürlediği ve bu şekilde milyonlarca kişinin hakkının ihlal edildiği vurgulandı.

 Kuruluşun bu kararı çok kolay almadığının belirtildiği açıklamada “Türk mahkemelerinde hukuki yollarla erişim yasağının kalkması için gösterdiğimiz yoğun çaba, Türk yetkililerle yaptığımız iyi niyetli görüşmeler ve erişim yasağının Türkiye ve diğer ülkeler üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak adına yürütülen kampanyaların 
ardından bu kararı aldık” ifadeleri kullanıldı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.