Windows 11 ücretsiz mi olacak?

Windows 11 ücretsiz mi olacak?

Birçok kullanıcı geçtiğimiz günlerde tüm detayları ortaya çıkan Windows 11'in ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağını merak ediyor.

A+A-

Microsoft, Windows işletim sisteminin bir sonraki sürümü üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son on yılın en büyük değişikliği olacak. Sistemin Windows 11 olarak adlandırılacağına dair birçok söylenti var ve bu güncelleme, görünüm ve kullanıcı deneyiminde de değişiklikleri beraberinde getirecek.

Donanımhaber'in haberine göre Microsoft henüz Windows 11'i resmi olarak duyurmadı ve fiyat ve zaman çizelgesi hakkında hiçbir şey söylemiyor. Muhtemelen, Windows 11, Windows 10 piyasaya sürüldüğü sırada olduğu gibi, Windows 10 için ücretsiz bir yükseltme olacak.

İlginizi ÇekebilirAvatar Windows 11'in yüksek kalitede duvar kağıtları indirmeye hazır
Sızan bilgilere göre Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları işletim sistemlerini Windows 11'e ücretsiz olarak yükseltebilecekler. Windows 8 için ücretsiz yükseltme söz konusu olmayacak ancak kullanıcılar önce Windows 8.1'e geçerek ardından Windows 11'i yükleyebilecekler.

Windows 10, Windows'un en son sürümü olarak kabul edildi ve Windows 7 ve 8 için ücretsiz bir yükseltme olarak sunuldu. O zamandan beri, hizmet yaklaşımının bir parçası olarak yılda iki kez büyük güncellemeler aldı. Önceki sürümlerin aksine, Windows 10 temelde 2015'te piyasaya sürülen sistemle aynıydı. Aynı zamanda sürekli güncelleniyor ve gelişiyordu.

Windows 11'de de benzer bir yaklaşımın sergilenmesi bekleniyor. Windows 10 çalıştıran tüm bilgisayarlar kademeli olarak bir sonraki sürüme yükseltilebilir. Windows 10'un Windows Update aracılığıyla yüklenmesi de mümkün. Elbette kullanıcılar için en azından geçici olarak güncellemeyi yüklemeyi reddetme fırsatı da olacak.

Windows 11 piyasaya sürüldüğünde, bilgisayar üreticileri bunu satışları artırmak için kullanabilir. Doğrudan üzerinde veya ücretsiz olarak yükseltme seçeneğiyle bilgisayar satmaya başlayabilecekleri konuşuluyor. Ayrıca, Windows 11 lisansları daha önce olduğu gibi ayrı olarak da satın alınabilir.

Windows 11 ve onunla ilgili tüm detaylar hakkında ek bilgiler, 24 Haziran'daki Microsoft etkinliğinde açıklanacak.