Windows 11'in çıkış tarihi açıklandı: İşte yükleyebileceğiiniz tarih

Windows 11'in çıkış tarihi açıklandı: İşte yükleyebileceğiiniz tarih

Büyük tasarım değişiklikleri ve yeni özellikler ile gelecek Windows 11'in çıkış tarihi resmiyet kazandı. Yeni işletim sistemi, ücretsiz yükseltme seçeneği ile 5 Ekim'de çıkışını yapacak.

A+A-

Uzun süredir beta testleri devam eden Windows 11’in çıkış tarihi resmiyet kazandı. Microsoft yeni işletim sistemini, ücretsiz yükseltme seçeneği ile 5 Ekim’de piyasaya çıkartacağını açıkladı. Microsoft’un sunacağı yükseltme seçeneği, öncelik olarak Windows 11 gereksinimlerini karşılayan Windows 10 kullanıcıları için aktif olacak ve 2022 yılının yarısına kadar devam edecek.

Tanıtılan tüm özellikler bulunmayacak

Donanımhaber'in haberine göre 5 Ekim’de piyasaya çıkacak yeni işletim sisteminin, duyurulan tüm özellikleri içermeyeceği bildirildi. Kullanıcılar tarafından oldukça beklenen Android uygulama desteğinin bulunmayacağı söylenirken, bu özellik önümüzdeki aylarda Insiders kullanıcıları için paylaşılacak.

Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 11 için gerekli sistem gereksinimlerini paylaştı ve donanımı yetersiz olan kullanıcılar için, iki veya daha fazla çekirdekli 64 bit 1 GHz işlemci, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve TPM 1.2 yongasına da ISO dosyası yüklemesi ile Windows 11’in kurulabileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra ISO yüklemesinin Microsoft tarafından önerilmediğini ve Windows Update tarafından güncelleme almayacağını unutmamak gerek. 

Microsoft, Windows 11’e geçmek istemeyen kullanıcılar için 14 Ekim 2025’e kadar Windows 10 desteği sunacak ve yeni işletim sistemini yüklemek isteyen kullanıcılar için de PC Health Check uygulamasını paylaştı. Bu uygulama ile kullanıcılar, sistemlerinin Windows 11 gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirler.

Windows 11 önerilen sistem gereksinimleri

  • 64 bit Intel 8. Nesil ve üstü işlemci / AMD Ryzen Zen2 ve üstü işlemci
  • 4 GB RAM
  • 64 GB dahili depolama
  • UEFI, Güvenli Önyükleme özelliği
  • TPM 2.0
  • HD Çözünürlük (1366×768) ile 9 inçten daha büyük bir ekran
  • DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x
  • Windows 11 Home için internet bağlantısı