Xiaomi elektrikli otomobil üretimi için düğmeye bastı

Xiaomi elektrikli otomobil üretimi için düğmeye bastı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kendi elektrikli araçları için seri üretim tarihini açıkladı. 2024 yılının ilk yarısında araç üretimine başlayacak şirket, 10 yıl içerisinde yatırımları arttıracak.

A+A-

Farklı teknoloji sektörlerine yatırım yapmaya devam eden Xioami, elektrikli araç üretimine de başlayacak. Şirketin CEO’su ve kurucusu Lei Jun, 2024 yılının ilk yarısında Xiaomi markalı otomobillerin seri üretimine başlanacağını açıkladı.

Yatırımlar devam ediyor

Mart ayında Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl içerisinde elektrikli araçlara 10 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi ve Eylül ayında ''Xiaomi EV'' isim haklarını tescil ettirdi. Elektrikli araç bölümüne yatırımlarını sürdüren şirket, Ağustos ayında ise otonom sürüş teknolojileri bulunan Deepmotion’ı 77 milyon dolara satın aldığını duyurmuştu. 

Yeni gelen haberler ile beraber şirketin hisseleri yüzde 5 yükseliş gösterirken, elektrikli otomobil pazarı Çin’in de dahil olması ile büyümeye devam ediyor. Xiaomi, yeni elektrikli araçlarının Türkiye'de satılıp satılmayacağı konusunda henüz bilgi paylaşımında bulunmadı.