Xiaomi, yasadışı havale yaparken yakalandı

Xiaomi, yasadışı havale yaparken yakalandı

Hindistan Mali Suçlar Kurumu, Xiaomi'den Yasadışı Havaleler Nedeniyle Açıklama İstedi

A+A-

Hindistan'ın Mali Suçlar Kurumu, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin Hindistan birimine, yetkililerine ve üç bankaya yasadışı havalelerle ilgili bir neden gösterme bildirimi gönderdi. Bildirimin, Xiaomi'nin yabancı kuruluşlara yasadışı havale yaptığını tespit eden bir soruşturma kapsamında yayımlandığı belirtildi.

Mali Suçlar Kurumu, Xiaomi tarafından gerçekleştirilen ve 55,51 milyar Hint rupisi (673,2 milyon $) tutarındaki yasadışı havaleleri gerekçe göstererek ilgili  yasa uyarınca uyarı yayınladı. Xiaomi yetkilileri ise konu hakkındaki yorum talebine yanıt vermedi.

Nisan ayında, bir Hint mahkemesi, Xiaomi'nin el konulan 55,51 milyar rupiye ilişkin itirazını da reddetmişti. Geçtiğimiz yıl, Xiaomi'nin Hindistan'daki varlıkları, şirketin yabancı kuruluşlara telif ödemeleri olarak göstererek yasadışı havaleler yaptığını iddia eden Mali Suçlar Kurumu İcra Müdürlüğü tarafından dondurulmuştu.

Xiaomi daha önce yaptığı bir açıklamada, telif ödemelerinin tamamının yasal olduğunu belirtmiş ve "itibarını ve çıkarlarını korumak için tüm araçları kullanmaya devam edeceğini" söylemişti. (1$ = 82,4517 Hint rupisi)

İlgili Haberler