Yabancılar Ağustos'ta hangi hisseleri aldı

Yabancılar Ağustos'ta hangi hisseleri aldı

Temmuz'da 504 milyon dolarlık net hisse alımı gerçekleştiren yabancı yatırımcılar Ağustos'ta Borsa İstanbul'da 64.4 milyon dolarlık net hisse satışı yaptı

A+A-

 Borsa İstanbul hisse senetleri piyasasında yabancı yatırımcılar Ağustos ayında net 64.4 milyon dolarlık satım gerçekleştirdi.

Yabancıların ulusal ve ikinci ulusal pazar, gözaltı pazarı, kurumsal ürünler, gelişen işletmeler piyasası ve serbest işlem platformunda, Ağustos ayında alım işlemleri 6.7 milyar dolar olurken, satım işlemleri 6.76 dolar olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları hisseler ve borsa yatırım fonları THY, Pegasus, Koç Holding, Vakıfbank ve Tekfen olurken, Turkcell, İş C, Ereğli, Enka ve Garanti net satımda ilk beş sırada yer aldı. Yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana net alımları Ağustos itibarıyla 1 milyar 622 milyon dolara geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.