Yabancılar tahvil sattı

Yabancılar tahvil sattı

Yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 5 Eylül haftasında net 376.2 milyon dolar azaldı.

A+A-

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 5 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 376.2 milyon dolar azaldı.

TCMB'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 145.5 milyon dolar arttı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 5 Eylül haftası itibarıyla 53.28 milyar dolar oldu. Verilere göre, 29 Ağustos haftasında DİBS stoku 53.3 milyar dolar, arındırılmış giriş tutarı 335.3 milyon dolar olmuştu.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 5 Eylül haftası itibarıyla 63.18 milyar dolardan 64.33 milyar dolara yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.