"Yakında %30-40'lık düzeltme gerçekleşebilir"

"Yakında %30-40'lık düzeltme gerçekleşebilir"

Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius ABD piyasasında uzun süredir devam eden boğa piyasasına işaret ederek önemli bir düzeltme olabileceğini kaydetti.

A+A-

Ünlü “Yatırım gurusu” Mark Mobius, uzun süredir hisse senedi piyasalarında devam eden yükseliş sonrası düzeltme olabileceği konusunda uyardı.

Gelişmiş ve gelişen piyasalarda %30 ila %40'lık bir düzeltmenin "mantıksız" olmadığını kaydeden Mobius "Bunu öngörmüyorum ama buna hazır olmamız gerektiğini söylüyorum." dedi. Mobius ABD'deki boğa piyasasını düzeltme için gerekçe gösterdi. 

Uzman "Sanırım faizlerde devam eden artış katalizör olacak. Fed bu yönde ilerliyor. Fed'in ardından diğerleri de bu yönde ilerlemek zorunda.." diye konuştu.

Siyasi değişimlerin de piyasaları etkilediğini kaydeden Mobius "herhangi bir olay tetikleyici olabilir ancak en önemlisi uzun süren boğa piyasası düzeltmeyi gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Gelişen piyasaların uzun vadede iyi performans göstereceğini öngören Mobius "ancak kısa vadeli düzeltmeler dramatik olabilir" diye konuştu.

CNBC

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.