Yanlışlıkla Snapchat diye alınan hisselerin fiyatı uçtu

Yanlışlıkla Snapchat diye alınan hisselerin fiyatı uçtu

Snapchat'in halka açılacağını açıklamasının ardından yatırımcıların benzer isimdeki bir şirketin hisselerini satın aldı. Hisseler bir haftada yüzde 95 yükseldi.

A+A-

Sosyal paylaşım uygulaması Snapchat'in halka açılacağını açıklamasının ardından yatırımcılar benzer isimdeki bir şirketin hisselerini satın aldı.

Snapchat'in sahibi Snap Inc geçen hafta New York Borsası'nda halka arza hazırlandığını duyurmuş ancak tarih vermemişti. Yatırımcılar ise Snap Inc açıklamasının ardından Snap Interactive isimli farklı bir yazılım şirketinin hisselerini satın almaya başladı.

Snapchat halka açılıyor

Merkezi New York'ta bulunan şirketin hisselerinin değeri bir haftada yüzde 95 yükseldi. Akıllı telefonlar için flört uygulaması geliştiren Snap Interactive'in değeri 54 milyon dolar civarında.

snap.png

Snap Interactive kullanıcılarına romantik bağlar kurmaları için yardım ettiğini söylüyor.

Camfrog gibi markalara sahip Snap Interactive "dünya çapında yüzlerce milyon kullanıcıya dostluk ve romantik bağlar kurmak" için yardım ettiğini söylüyor.

Snapchat'in sahibi Snap Inc'in ise halka açılmasının ardından piyasa değerinin 25 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji şirketi, hisselerin satışından yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde etmek istediğini açıklamıştı.

Snapchat'in kullanıcılarının yarıdan fazlası yaşları 13-24 arasında değişiyor.

160 milyon genç kullanıcısı bulunan Snapchat geleceğin Facebook'u olarak görülüyor. (BBC)

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.