Yapı Kredi Bankası hisseleri için AL önerisi

Yapı Kredi Bankası hisseleri için AL önerisi

Deniz Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,45 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu

A+A-

Deniz Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,45 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili 
raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Bankanın açıklanan net kar rakamı 1,138 milyon TL’lik piyasa beklentisi ve bizim 1,137 milyon TL beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Swap gideri ile düzeltilmiş net faiz geliri beklentimizin üzerinde gerçekleşmiştir.

YKB’nin bir önceki döneme göre iyileşen kredi/mevduat faiz makası, komisyon gelirlerindeki artışı, ilave ana sermaye ihracı ile güçlenen sermaye yeterlilik oranları, operasyonel giderlerin kontrol altında olması ve takipteki kredi portföyü için karşılık oranlarının %112 seviyesinde devam ediyor olması bu çeyrek finansallarında öne çıkan olumlu unsurlar olarak sayılabilir. Açıklanan finansal sonuçların banka hisse fiyatı için hafif olumlu etkisi olabileceğini düşünüyoruz. 
3.67x F/K ve 0.40x F/DD çarpanları ile işlem gören hisse için AL olan önerimizi ve 2.45 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.