Yapı Kredi dün verdi bugün aldı

Yapı Kredi dün verdi bugün aldı

Dün imza attığı anlaşmayla Akenerji'ye 1.1 milyon dolarlık refinansman sağlayan Yapı ve Kredi Bankası, bugün 1.2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.

A+A-

Dün imza attığı 1.1 milyar dolarlık refinansman sözleşmesiyle Akenerji'ye kredi veren Yapı ve Kredi Bankası, bugün kendisi yurt dışından 1.2 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. 

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Banka 17 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1.2 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı. Sendikasyon kredisi, 295 milyon dolar ve 810.5 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi.

367 gün vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, libor / euribor + yüzde 0,75 olarak gerçekleşti. Yapı Kredi yılın ikinci sendikasyon işlemi ile Eylül 2014’te libor / euribor + yüzde 0,90 maliyetle sağlamış olduğu finansmanı yüzde 101 oranında yenilemiş oldu. Böylece geçen yıla oranla ciddi maliyet düşüşü sağlanarak yaratılan bu kaynak reel sektörün dış ticaret işlemleri için kullanılacak.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek "ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizlerde uygulayacağı artış, Çin ekonomisindeki gelişmeler ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş nedeniyle belirsizliğin arttığı bu ortama rağmen 1.2 milyar dolarlık kaynağı geçen yıla göre ciddi bir maliyet düşüşü ile sağlamış olduk" dedi.

Kredinin, Yapı Kredi’ye uluslararası piyasalarda duyulan güveni temsil ettiğini ifade eden Açıkalın "Bu sendikasyon kredisi, bir anlamda Türkiye ekonomisinin geleceğine olan inancın da bir göstergesi. Yapı Kredi olarak ihracatın ve reel sektörün desteklenmesinin en iyi örneklerini müşteri odaklı bankacılık anlayışımız çerçevesinde vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapı Kredi’nin sendikasyon anlaşmasının koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch, aracılığını ise UniCredit Bank AG üstlendi. 

------------------------------------------------

AKENERJİ KUR RİSKİNİ AZALTTI

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.