Yapı Kredi hisseleri için AL tavsiyesi

Yapı Kredi hisseleri için AL tavsiyesi

Vakıf Yatırım, YKB için hedef fiyatını 2,51, tavsiyesini 'Al' olarak korudu

A+A-

Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 2,51, tavsiyesini 'Al' olarak korudu. Vakıf Yatırım'ın konu ile 
ilgili raporunda şöyle denildi:  

"Yapı Kredi Bankası (YKBNK) 4Ç18 Finansal Sonuçları: Beklentilerin üzerinde net kar (+)

Yapı Kredi Bankası 4Ç18 için bizim tahminimizin %19,1, Research Turkey konsensüs tahminlerinin %18,4 üzerinde 1,08 mlr TL (çeyreksel -%3, yıllık +%23) net kar açıkladı. 

Temel olarak 4Ç18’de beklentimizin üzerinde gelen net ücret & komisyon gelirleri ve tahminimizin altında gelen karşılık giderleri net kar öngörümüzde yukarı yönlü sapmaya neden oldu. 

2018 yılında bankanın kredi büyümesi %8,4, mevduat büyümesi ise %19,6 olarak gerçekleşmiş olup, bundan dolayı 2017 sonunda %115 olan kredi-mevduat oranı 4Ç18 itibariyle %104 düzeyine gerilemiştir. 

Bankanın 4Ç’de TKO’su %5,50 ile beklentimizin bir miktar üzerinde gerçekleşirken, 3Ç’de %7,7 olan grup 2 kredilerinin oranı 4Ç’de %14,4 düzeyine çıkmıştır. 

Banka 2019 yılı için sabit kredi-mevduat makası, kontrollü gider yönetimi ve ihtiyatlı karşılık politikası ile TL kredi büyümesi tarafından desteklenen “düşük onlu” düzeyinde maddi ortalama özkaynak karlılığı hedeflediğini açıkladı.  

Bankanın beklentinin üzerinde gelen 4Ç sonuçlarının hisse performansına etkisini pozitif olarak değerlendiriyoruz. Banka bugün analist toplantısı gerçekleştirecek. Yapı Kredi Bankası için 2,51 TL hedef fiyat ile kısa vadede “Endeks Üzeri Getiri”, Uzun Vadede ise “AL” önerimizi koruyoruz. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.