Yapı Kredi’den 7,3 milyar TL net kar

Yapı Kredi’den 7,3 milyar TL net kar

Yapı Kredi’nin 2022'nin ilk çeyreğindeki net kârı 7,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

A+A-

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, banka, 2022 yılının ilk çeyreğinde ülke ekonomisine 645 milyar TL katkı sağladı.

Aktif büyüklüğü yıllık yüzde 63’lük artışla 872,1 milyar TL’ye ulaşan Yapı Kredi'nin, öz kaynak kârlılığı yüzde 42,3 oldu. Bankanın geçici regülasyon katkısı olmadan gerçekleşen sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15,5 oldu. Bankanın bu yılın ilk çeyreğindeki net kârı 7,3 milyar TL olarak kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, "Ülkemiz ve tüm paydaşlarımız için duyduğumuz sorumlulukla, yılın ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergileyerek ülkemiz ekonomisine 645 milyar TL kaynak sağladık. Bununla birlikte nakdi kredilerde pazar payımız, özel bankalar arasında yüzde 16,3 olurken, müşteri mevduatında yüzde 14,4 olarak gerçekleşti.

Nakdi kredi hacmimiz ise bir önceki yıla göre yüzde 50’lik artışla 458 milyar TL oldu. Önümüzdeki dönemde de eşsiz ‘Hizmette sınır yoktur’ felsefimizle; sosyal ve yönetişim konularını göz ardı etmeden, ekonomik gelişim ve büyümeye katkı sağlamaya ve tüm paydaşlarımız için uzun dönemli değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler