"Yaptırımlardan kaçmak için kripto başarılı bir araç değil"

"Yaptırımlardan kaçmak için kripto başarılı bir araç değil"

Kripto Uzmanları: Rus kuruluşlarına ve bireylerine yönelik yaptırımlardan kaçınmak için kripto başarılı bir araç değil

A+A-

Kripto paralar, kripto uzmanlarına göre ABD ve Avrupalı müttefiklerinin, ülkenin Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Başkan Vladimir Putin de dahil olmak üzere Rus kuruluşlarına ve bireylerine uyguladığı yaptırımlardan kaçınmak için başarılı bir araç gibi görünmüyor.

Hükümete kara para aklama karşıtı hizmetler satan bir blok zinciri analiz şirketi olan Chainalysis Inc.'in kurucu ortağı Jonathan Levin, Senato Bankacılık Komitesi'ne verdiği demeçte, "Rusya veya Putin'in yaptırımlardan kaçmak için sistematik olarak kripto para birimleri kullandığına dair kanıt görmedik" dedi.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren da dahil olmak üzere ABD'li milletvekilleri, aracılar olmadan alınıp satılabilen Bitcoin'in yetkililerin yaptırımları ihlal edenleri tespit etmesini zorlaştırabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Ancak uzmanlar, dijital varlıkların yasa dışı finanstaki rolüne ilişkin oturum sırasında, kripto para piyasasının Ruslar tarafından geniş çaplı yaptırımlardan kaçınmayı kolaylaştırmak için çok küçük olduğunu söyledi.

ABD Hazine Mali Suçları Uygulama Ağı eski müdür yardımcısı Michael Mosier, "Bir gecede bir anahtarı çeviremez ve kripto para biriminde bir G-20 ekonomisi yürütemezsiniz - sadece likidite yok" dedi.

İlgili Haberler