"Yargısal faaliyetler" 1 Haziran'da başlıyor

"Yargısal faaliyetler" 1 Haziran'da başlıyor

HSK, "tüm yargısal faaliyetlerin" 1 Haziran 2020'den itibaren başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

A+A-

Hakim ve Savcılar Kurulu, tüm yargısal faaliyetlerinin 1 Haziran 2020'den itibaren başlatılmasına karar verildiğini  duyurdu.

Konuya ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

"Adliye Mahkemeleri ve Başsavcılıkları ile Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin (duruşma ve  keşif yapılmasını gerektiren dosyalar hariç) tüm yargısal  faaliyetlerinin 1 Haziran 2020'den itibaren başlatılmasına karar  verilmiştir.

Salgın tedbirleri nedeniyle oluşan iş yükünün ortadan kaldırılması  amacıyla 20 Temmuz 2020 tarihine kadar hakim ve cumhuriyet  savcılarının yıllık izin taleplerinin karşılanmamasına karar  verilmiştir.

"Tutuklu (yasal zorunluluk nedeniyle sadece tutukluluğun  değerlendirilmesi yönünden) ve acil işler, dava zamanaşımı yakın olan  soruşturma ve kovuşturma dosyaları, yürütmenin durdurulması istemleri  ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki adli ve idari  yargı ilk derece mahkemelerine ait duruşma ve keşiflerin 16 Haziran
2020 tarihine kadar ertelenmesine dair tedbirin aynen uygulanmasına  devam olunmasına karar verilmiştir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.