Yasadışı Bitcoin bilgisayarı ezilerek imha edildi

Yasadışı Bitcoin bilgisayarı ezilerek imha edildi

Malezya'da bir grup bitcoin madencisinin, bilgisayarlarına elektrik sağlamak için elektrik hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Baskında ele geçirilen 1069 PC ezilerek imha edildi.

A+A-

Günümüzde kripto paraların bir hayli popüler olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde kripto para madenciliği de bir hayli popüler diyebiliriz. Dünyanın birçok bölgesinde yapılan baskınlar sonucunda şaşırtan madencilik görüntüleri ortaya çıkıyor. Bunların arasında da geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi.

Donanımhaber'in haberine göre Malezya'nın Miri kentindeki sekiz kişi, 1069 farklı PC'ye güç sağlamak adına kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle suçlandı. Malezyan'nın son dönemlerde bu konu hakkında birçok kez gündeme geldiği biliniyor. Yerel yetkililer de duruma müdahale etmek amacıyla baskınlara başladı.

Yapılan 6 baskın sonucunda 1069 bilgisayar ele geçirildi. Şüphelilerin üç ay boyunca yaklaşık 2 milyon dolarlık kaçak elektrik kullandığı açıklandı. Ele geçirilen bilgisayarlar ise yetkililer tarafından imha edildi ancak enteresan bir şekilde. 

Aşağıdaki videoda görüldüğü üzere yetkililer bilgisayarları buharlı silindir yardımıyla ezerek imha etti. Neden buharlı silindir seçildiği, neden yok etmek yerine kullanıma uygun hale getirmedikleri de sanıyoruz ki hiç öğrenemeyeceğimiz sorular. Bilgisayarların yok edildiği videoyu aşağıda bulabilirsiniz.