Yatırımcılar gelişmekte olan piyasalara yönlendi

Yatırımcılar gelişmekte olan piyasalara yönlendi

BofA ML: Yatırımcılar ABD ve Avrupa hisselerinden çıktılar, gelişmekte olan piyasa ve Japonya'ya yöneldiler

A+A-

BofA ML, "Yatırımcılar ABD ve Avrupa hisselerinden çıktılar, gelişmekte olan piyasa ve Japonya'ya yöneldiler'' dedi

Bank of America Merrill Lynch, yatırımcıların ABD ve Avrupa hisse senetlerinden milyarlarca dolar çekerek tahvillere ve gelişmekte olan piyasalar ile Japonya hisse senetlerine yöneldiklerini bildirdi.
EPFR Global'in 30 Ocak tarihleri verilerini derleyen BofA ML'nin raporuna göre, yatırımcılar 30 Ocak haftasında Hisse senetlerinden 15 milyar dolar çektiler. Son 11 haftanın 10'unda hisse senetlerinden sermaye çıkışı gerçekleşti.

Yatırımcılar ABD hisse senedi piyasalarından 15,2 milyar dolar ve Avrupa hisselerinden 3,7 milyar dolar çektiler. Avrupa hisselerinden son 47 haftanın 46'sında sermaye çıkışı gerçekleşti.
Japonya hisse senetlerine 4,4 milyar Dolar yönlendiren yatırımcılar, gelişmekte olan piyasahisselerinden 1,3 milyar dolar tutarında alım yaptılar. Tahvil piyasalarına ise 9,4 milyar dolar yönlendirdiler. Bu, tahvil piyasalarına Ocak 2018'den bu yana yapılan en yüksek yatırım oldu. Yatırım yapılabilir seviyede nota sahip tahvillerden 4,7 milyar dolar tutarında alım gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.