Yatırımcılar Rusya’ya dönmeyi planlıyor

Yatırımcılar Rusya’ya dönmeyi planlıyor

Credit Suisse’in portföy yöneticisi Anna Vaananen, yatırımcıların 2 yıl aradan sonra yüzlerini yeniden Rusya’ya çevirmeye başladıklarını söyledi

A+A-

Zürih merkezli finans kuruluşu Credit Suisse’in portföy yöneticisi Anna Vaananen, yatırımcıların 2 yıl aradan sonra yüzlerini yeniden Rusya’ya çevirmeye başladıklarını söyledi.

Reuters’e konuşan Vaananen, “Son iki yıldır ilk kez, insanlar Rusya piyasasında neler olup bittiğini bilmek istiyor. Bence bu ciddi değişimler olduğunu gösteriyor” dedi.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ve istikrarlı olmayan ekonominin, son 2 yıldır yatırımcıları Rus hisse senedi piyasalarından uzak durmaya zorladığını belirten uzman, “Ama şimdi Batı’daki bazı yatırımcılar önümüzdeki birkaç ayda yaptırımların yumuşamasını umduklarını söylüyor” diye konuştu.

FAİZ ORANI AZALTILACAK

Diğer gelişmekte olan piyasalar gibi Rusya’da da son üç ayda göstergelerin iyileştiğini kaydeden Vaananen, Rus ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde kademeli olarak iyileşmeye başlayacağı, enflasyonun azalacağı, faiz oranının azaltılacağı ve tüketici güveninin yükseleceği tahmininde bulundu.

DEVLET YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

“Ekonomik zorluklara rağmen devlet, tüketimi teşvik eden alanlara yatırım yapmaya devam ediyor, böylece azınlık yatırımcıları için fırsatlar yaratıyor” diyen uzman, gıda sanayisi, IT, ulaşım ve inşaat gibi alanlarda piyasa konsolidasyonu beklenebileceğini de ifade etti.

Vaananen, “Metalürji ve madencilik sektörü de yatırımcılar için çekici görünüyor” dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.