# Yibitaş’ın 2025 olağan genel kurul kararları tescil edildi

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/ybtas-2025-olagan-genel-kurul-kararlari-tescil/
- Yayımlanma: 2026-07-09T23:25:34+03:00
- Yazar: Haber Merkezi

Yibitaş Yozgat İşletmeleri Beton Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 29 Haziran 2026 tarihinde
Ankara Çankaya’daki Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen 2025 hesap dönemine ilişkin
olağan genel kurul kararları 1 Temmuz 2026 tarihinde tescil edildi.

Saat 10:00’da başlayan genel kurul toplantısı 11:00’de sona erdi. Toplantıya katılım
için pay sahibi olunması gereken son tarih 28 Haziran 2026 olarak belirlenmişti.
Yönetim Kurulu’nun 2 Haziran 2026 tarihli kararıyla gündem belirlendi ve dokuz maddelik
gündem oybirliğiyle karara bağlandı.

2025 yılı Faaliyet Raporu ile 31 Aralık 2025 tarihli Bilanço ve 1 Ocak – 31 Aralık
2025 dönemine ait Kar/Zarar Cetveli Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II.14.1 Sayılı
Tebliği uyarınca Türkiye Muhasebe Standartları ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na
uygun olarak hazırlandı. Finansal tablolar bağımsız denetimden geçerek oybirliğiyle
tasdik edildi.

DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM A.Ş. tarafından düzenlenen Bağımsız Denetim Raporu
Fabrika Genel Müdürü tarafından okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Yönetim Kurulu
Üyeleri ve Denetçi, 2025 hesap yılı ile ilgili olarak TTK’nın 436. maddesi göz önünde
bulundurularak oybirliğiyle ibra edildi.

2026 yılında şirketin denetlenmesi için DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM Anonim
Şirketi’nin (Mersis No: 0291001161900011, Ticaret Sicil No: 106969) görevlendirilmesi
oybirliğiyle kabul edildi. Şirketin Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi
1451 Sokak Hayal Apartmanı No:4 Daire:1-4 Çukurambar/Çankaya/Ankara adresinde kayıtlı
olan bu firma, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Türk Ticaret Kanunu uyarınca denetim
yapacak.

Yönetim Kurulu Üyelerine huzur hakkı verilmemesi yönündeki teklif oybirliğiyle kabul
edildi. Kar dağıtımı konusunda en büyük hissedar Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret
A.Ş. temsilcisinin önerisi doğrultusunda, bir önceki hesap dönemiyle ilgili kar 
payı dağıtılmamasına katılanların oybirliğiyle karar verildi.

Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. maddelerine göre izin
verilmesi hususu oybirliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde bir katılımcı, Yozgat fabrikasının sahip olduğu 750
dönümlük arazinin tesis arazisi veya Organize Sanayi Bölgesi olarak değerlendirilebileceğini,
yan tesislerde altın arama yapıldığını önerdi. Ayrıca MKK’da takasta gözüken hisselerle
ilgili olarak 6 Eylül sonrası teslim edilmeyen hisselerin durumuna ilişkin açıklama
yapılmasını, pazar geçişi başvurusu yapılarak Yıldız Pazar’a geçilebileceğini, Votorantim’in
çoğunluk hissesine sahip olması nedeniyle bedelli sermaye artırımı yapılarak fon
sağlanabileceğini talep etti. Toplantı başkanı, gerekli mevzuat değişikliklerinin
takip edildiğini, konu hakkında açıklamalar yapılacağını, tesis yatırımına ilişkin
önerilerin değerlendirileceğini ve hisse satışına yönelik bir karar verilirse açıklama
yapılacağını belirtti.

  |

  |

Özet Bilgi

  |

Genel Kurul Tescil Bildirimi

  |  
 |

Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?

  |

Evet

  |  
 |

Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?

  |

Hayır

  |  
 |

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?

  |

Hayır

  |

  |  
 |

  |  
 |

Genel Kurul Çağrısı

  |  
 |

  |

Genel Kurul Tipi

  |

Olağan Genel Kurul

  |  
 |

Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi

  |

01.01.2025

  |  
 |

Hesap Dönemi Bitiş Tarihi

  |

31.12.2025

  |  
 |

Karar Tarihi

  |

02.06.2026

  |  
 |

Genel Kurul Tarihi

  |

29.06.2026

  |  
 |

Genel Kurul Saati

  |

10:00

  |  
 |

GK’na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih

  |

28.06.2026

  |  
 |

Ülke

  |

Türkiye

  |  
 |

Şehir

  |

ANKARA

  |  
 |

İlçe

  |

ÇANKAYA

  |  
 |

Adres

  |

Radisson Blu Hotel Ankara- İşçi Blokları Mah. 1495. Cadde No :11 Çankaya Ankara

  |

  |  
 |

Gündem Maddeleri

  |  
 |

1 – Açılış, Divan Heyetinin teşkili ve toplantı tutanağının imzalanması için Divan
Heyetine yetki verilmesi,

  |  
 |

2 – 2025 Yılı Faaliyet Raporu, Bilanço, Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar), ve
Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim ve Bağlı Ortaklıkları ile İlişkiler
Raporunun okunması, görüşülmesi ve tasdiki

  |  
 |

3 – Yıl İçinde Yapılan Bağışlar Hakkında Genel Kurula Bilgi Verilmesi

  |  
 |

4 – Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetçinin İbra Edilmesi

  |  
 |

5 – Bağımsız Denetçi Seçimi

  |  
 |

6 – Yönetim Kurulu Üyelerinin Huzur Haklarının Tespiti

  |  
 |

7 – 2025 Yılı Karının Dağıtımı Hakkında Karar Verilmesi

  |  
 |

8 – Yönetim Kurulu Üyelerine TTK 395 ve 396. Maddeleri Uyarınca İzin Verilmesi

  |  
 |

9 – Dilek ve Temenniler/Kapanış

  |  
 |

Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri

  |  
 |

  |

Kar Payı Dağıtım

  |

  |  
 |

  |

Genel Kurul Çağrı Dökümanları

  |  
 |

  |

EK: 1

  |

Yibitas_2025 Hesap Yılı Olağan Genel Kurulu Davet Yazısı.pdf – İlan Metni

  |

  |

  |  
 |

Genel Kurul Sonuçları

  |  
 |

  |

Genel Kurul Yapıldı mı?

  |

Evet

  |  
 |

Genel Kurul Sonuçları

  |

**1) **Gündemin birinci maddesi gereğince, ………….’e verilen yazılı önerge ile ve başkaca önerge olmaması nedeniyle, Toplantı Başkanı olarak Sayın ………., Yazman Üye olarak …… ve Oy Toplayıcı olarak Sayın ………….’nun seçilmeleri katılanların oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık Heyeti yerlerini aldı. Toplantı Başkanı Sayın ……………. toplantı tutanağının imzalanması için gerekli yetkinin seçilen Başkanlık Heyetine verilmesinin kabulünü oya sundu ve katılanların oy birliği ile kabul edildi. M. Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı müteakiben görüşmelere geçildi.

**2) **Gündemin ikinci maddesi gereğince, Yönetim Kurulu tarafından verilen yazılı önerge, oylanarak oybirliği ile kabul edildi ve önerge doğrultusunda Faaliyet Raporu’nun tamamı okunmayarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II. 14. 1. Sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/ Türkiye Finansal Raporlama Standartları ve SPK tarafından belirlenen formatlara uygun olarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş dipnotları ile birlikte, 31.12.2025 tarihli Bilanço ve 01 Ocak – 31 Aralık 2025 dönemine ait Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar) ve Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim Ve Bağlı Ortaklıklar İle İlişkiler Raporu ve İlişkili Taraflar Arasındaki Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor Fabrika Genel Müdürü Sayın ….. tarafından Genel Kurula okundu. ………….. açıklamalar yapmak, eleştiri ve soruları cevaplamak üzere tüm raporları görüşmeye açtı. Görüşler soruldu, herhangi bri görüş olmadığından oylamaya geçildi.

Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili mevzuatı gereğince yaptırılan ve DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM A.Ş. tarafından düzenlenen Bağımsız Denetim Raporu, Fabrika Genel Müdürü Sayın ………. tarafından Genel Kurula okundu. Faaliyet Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II. 14. 1. Sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/ Türkiye Finansal Raporlama Standartları ve SPK tarafından belirlenen formatlara uygun olarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş dipnotları ile birlikte 31.12.2025 tarihli Bilanço ve 01 Ocak – 31 Aralık 2025 dönemine ait Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar) ve Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim Ve Bağlı Ortaklıklar İle İlişkiler Raporu ve İlişkili Taraflar Arasındaki Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor ve Bağımsız Denetim Raporu’nun tasdiki ayrı ayrı oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi ve tasdik edildi.

 **3) **Gündemin üçüncü maddesi gereğince Fabrika Genel Müdürü Sayın ……………… tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili tebliğ gereğince 2025 yılında Şirket tarafından çeşitli kurumlara yapılan bağışlar hakkında kurula bilgi verildi. Oya sunuldu oybirliği ile kabul edildi ve tasdik edildi.

**4)**Gündemin dördüncü maddesi gereğince, verilen yazılı önerge üzerine ve başkaca önerge olmaması nedeniyle, 2025 hesap yılı ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ibrası TTK’nın 436’ncı maddesi gözönünde bulundurularak oya sunuldu oybirliği ile ibra edildiler. Aynı şekilde 2025 hesap yılı ile ilgili olarak Denetçi’nin ibrası oya sunuldu oybirliği ile ibra edildi.

**5)** Gündemin beşinci maddesi gereğince verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması dolayısıyla Şirketin 2026 yılında Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca denetlenmesi için Bağımsız Denetim Firması olarak, 0291001161900011 Mersis ve 106969 Ticaret Sicil Numaralı, Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 1451 Sokak Hayal Apartmanı No:4 Daire:1-4 Çukurambar / Çankaya / Ankara adresli DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM Anonim Şirketi’nin görevlendirilmesi teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda 2026 yılında Türk Ticaret Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca Şirketin denetlenmesi için Bağımsız Denetim Firması olarak DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmesinin tasvibi seçilmelerine geçildi. Oya sunuldu oybirliği ile kabulüne karar verildi.

**6)** Gündemin altıncı maddesi gereğince, verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması nedeniyle, Yönetim Kurulu Üyeleri’ne huzur hakkı verilmemesi teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri’ne huzur hakkı verilmemesi katılanların oybirliği ile kabul edildi.

**7)** Gündemin yedinci maddesi uyarınca ortaklardan Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcisi tarafından verilen yazılı bir önerge okundu, önerge kapsamında bir önceki hesap dönemiyle ilgili kar payı dağıtılmamasına katılanların oybirliği ile karar verildi.

Katılanlardan ……….. söz aldı. En büyük hissedar Votorantim uluslararası bir firma, kar dağıtması için muhakkak kar etmesine gerek bulunmamaktadır, dedi. Yurtdışında olsa da kar dağıtımı yapılabilir, dedi. Toplantı başkanı Sayın ………… söz aldı, konunun inceleneceğini belirterek teşekkür etti.

**8) **Gündemin sekizinci maddesi gereğince verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. maddelerine göre izin verilmesi, katılanların oybirliği ile kabul edildi.

**9)**Gündemin son maddesi gereğince Toplantı Başkanı Sayın …………. tüm ortaklara teşekkür etti ve dilek ve temenniler başlığına geçildiğini bildirdi. Katılanlardan …….. söz aldı.

Yozgat fabrikasının klinker ve tesisler için arsaların bir kısmı kullanıyor, ancak 750 dönüm arazisi var, burası tesis arazisi veya OSB olarak değerlendirilebilir, yan tesislerde altın arama yapılmaktadır, bunu Yibitaş da değerlendirebilir ve böylece finansal, MKK da hisseler takasta gözüküyor, 6 eylülden sonra teslim edilmeyen tüm hisseler kalkacak, henüz mevzuat açık değil ancak buna ilişkin açıklama yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca, pazar geçişi başvurusu yapabilirsiniz, Yıldız pazara geçebilirsiniz. Votorantim de hisselerin çoğu kendisinde olduğu için bedelli arttırımı yapabilir, fon alabilir. Şirketin bu şekilde finansal yükünün de azalabileceğini düşünüyoruz. Bir yatırımcı dava açarsa emsal teşkil edebilir, dava konusu olmadan karar verilmesini öneririz. Hisse satışı konusunda açıklama yapılmasını da öneriyoruz, dedi.

Toplantı Başkanı ……….. söz aldı. Gerekli mevzuat değişikliklerini takip ediyoruz, konu hakkında açıklamalar yapılacaktır. Tesis yatırımına ilişkin de önerileri değerlendireceğiz. Hisse satışına yönelik bir karar verilirse açıklama yapılacaktır, dedi.

Başka söz alan olmaması üzerine Toplantı Başkanı toplantının ortaklarımıza ve ülkeye hayırlı ve uğurlu olması dilek ve temennisinde bulunarak saat 11:00’de toplantıya son verildi. İş bu tutanak toplantı mahallinde düzenlenerek okunup imza altına alındı.

  |

  |  
 |

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar

  |  
 |

  |

Kar Payı Dağıtım

  |

Görüşüldü

  |

  |  
 |

Genel Kurul Kararları Tescili

  |  
 |

  |

Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi?

  |

Evet

  |  
 |

Tescil Tarihi

  |

01.07.2026

  |

  |  
 |

  |

Genel Kurul Sonuç Dökümanları

  |  
 |

  |

EK: 1

  |

Genel Kurul_Hazirun Cetveli_KAP.pdf – Hazır Bulunanlar Listesi

  |  
 |

EK: 2

  |

Genel Kurul_Tutanak_KAP.pdf – Tutanak

  |

  |

  |  
 |

Ek Açıklamalar

  |  
 |

29.06.2026 tarihli genel kurul toplantısında alınan kararlar tescil edilmiştir.

  |

  |

Özet Bilgi

  |

Genel Kurul Tescil Bildirimi

  |  
 |

Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?

  |

Evet

  |  
 |

Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?

  |

Hayır

  |  
 |

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?

  |

Hayır

  |

  |

Genel Kurul Tipi

  |

Olağan Genel Kurul

  |  
 |

Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi

  |

01.01.2025

  |  
 |

Hesap Dönemi Bitiş Tarihi

  |

31.12.2025

  |  
 |

Karar Tarihi

  |

02.06.2026

  |  
 |

Genel Kurul Tarihi

  |

29.06.2026

  |  
 |

Genel Kurul Saati

  |

10:00

  |  
 |

GK’na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih

  |

28.06.2026

  |  
 |

Ülke

  |

Türkiye

  |  
 |

Şehir

  |

ANKARA

  |  
 |

İlçe

  |

ÇANKAYA

  |  
 |

Adres

  |

Radisson Blu Hotel Ankara- İşçi Blokları Mah. 1495. Cadde No :11 Çankaya Ankara

  |

  |

Kar Payı Dağıtım

  |

  |

Genel Kurul Çağrı Dökümanları

  |  
 |

  |

EK: 1

  |

Yibitas_2025 Hesap Yılı Olağan Genel Kurulu Davet Yazısı.pdf – İlan Metni

  |

  |

  |

EK: 1

  |

Yibitas_2025 Hesap Yılı Olağan Genel Kurulu Davet Yazısı.pdf – İlan Metni

  |

  |

Genel Kurul Yapıldı mı?

  |

Evet

  |  
 |

Genel Kurul Sonuçları

  |

**1) **Gündemin birinci maddesi gereğince, ………….’e verilen yazılı önerge ile ve başkaca önerge olmaması nedeniyle, Toplantı Başkanı olarak Sayın ………., Yazman Üye olarak …… ve Oy Toplayıcı olarak Sayın ………….’nun seçilmeleri katılanların oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık Heyeti yerlerini aldı. Toplantı Başkanı Sayın ……………. toplantı tutanağının imzalanması için gerekli yetkinin seçilen Başkanlık Heyetine verilmesinin kabulünü oya sundu ve katılanların oy birliği ile kabul edildi. M. Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı müteakiben görüşmelere geçildi.

**2) **Gündemin ikinci maddesi gereğince, Yönetim Kurulu tarafından verilen yazılı önerge, oylanarak oybirliği ile kabul edildi ve önerge doğrultusunda Faaliyet Raporu’nun tamamı okunmayarak Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II. 14. 1. Sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/ Türkiye Finansal Raporlama Standartları ve SPK tarafından belirlenen formatlara uygun olarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş dipnotları ile birlikte, 31.12.2025 tarihli Bilanço ve 01 Ocak – 31 Aralık 2025 dönemine ait Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar) ve Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim Ve Bağlı Ortaklıklar İle İlişkiler Raporu ve İlişkili Taraflar Arasındaki Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor Fabrika Genel Müdürü Sayın ….. tarafından Genel Kurula okundu. ………….. açıklamalar yapmak, eleştiri ve soruları cevaplamak üzere tüm raporları görüşmeye açtı. Görüşler soruldu, herhangi bri görüş olmadığından oylamaya geçildi.

Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili mevzuatı gereğince yaptırılan ve DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM A.Ş. tarafından düzenlenen Bağımsız Denetim Raporu, Fabrika Genel Müdürü Sayın ………. tarafından Genel Kurula okundu. Faaliyet Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri II. 14. 1. Sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/ Türkiye Finansal Raporlama Standartları ve SPK tarafından belirlenen formatlara uygun olarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş dipnotları ile birlikte 31.12.2025 tarihli Bilanço ve 01 Ocak – 31 Aralık 2025 dönemine ait Kar/Zarar Cetveli (Finansal Tablolar) ve Türk Ticaret Kanunu 199. Madde Kapsamında Hakim Ve Bağlı Ortaklıklar İle İlişkiler Raporu ve İlişkili Taraflar Arasındaki Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor ve Bağımsız Denetim Raporu’nun tasdiki ayrı ayrı oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi ve tasdik edildi.

 **3) **Gündemin üçüncü maddesi gereğince Fabrika Genel Müdürü Sayın ……………… tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili tebliğ gereğince 2025 yılında Şirket tarafından çeşitli kurumlara yapılan bağışlar hakkında kurula bilgi verildi. Oya sunuldu oybirliği ile kabul edildi ve tasdik edildi.

**4)**Gündemin dördüncü maddesi gereğince, verilen yazılı önerge üzerine ve başkaca önerge olmaması nedeniyle, 2025 hesap yılı ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ibrası TTK’nın 436’ncı maddesi gözönünde bulundurularak oya sunuldu oybirliği ile ibra edildiler. Aynı şekilde 2025 hesap yılı ile ilgili olarak Denetçi’nin ibrası oya sunuldu oybirliği ile ibra edildi.

**5)** Gündemin beşinci maddesi gereğince verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması dolayısıyla Şirketin 2026 yılında Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca denetlenmesi için Bağımsız Denetim Firması olarak, 0291001161900011 Mersis ve 106969 Ticaret Sicil Numaralı, Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 1451 Sokak Hayal Apartmanı No:4 Daire:1-4 Çukurambar / Çankaya / Ankara adresli DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM Anonim Şirketi’nin görevlendirilmesi teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda 2026 yılında Türk Ticaret Kanunu ve sair ilgili mevzuat uyarınca Şirketin denetlenmesi için Bağımsız Denetim Firması olarak DENGE Ankara Bağımsız Denetim YMM Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmesinin tasvibi seçilmelerine geçildi. Oya sunuldu oybirliği ile kabulüne karar verildi.

**6)** Gündemin altıncı maddesi gereğince, verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması nedeniyle, Yönetim Kurulu Üyeleri’ne huzur hakkı verilmemesi teklif edildi. Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri’ne huzur hakkı verilmemesi katılanların oybirliği ile kabul edildi.

**7)** Gündemin yedinci maddesi uyarınca ortaklardan Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcisi tarafından verilen yazılı bir önerge okundu, önerge kapsamında bir önceki hesap dönemiyle ilgili kar payı dağıtılmamasına katılanların oybirliği ile karar verildi.

Katılanlardan ……….. söz aldı. En büyük hissedar Votorantim uluslararası bir firma, kar dağıtması için muhakkak kar etmesine gerek bulunmamaktadır, dedi. Yurtdışında olsa da kar dağıtımı yapılabilir, dedi. Toplantı başkanı Sayın ………… söz aldı, konunun inceleneceğini belirterek teşekkür etti.

**8) **Gündemin sekizinci maddesi gereğince verilen yazılı bir önerge ile ve başkaca bir önerge olmaması dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. maddelerine göre izin verilmesi, katılanların oybirliği ile kabul edildi.

**9)**Gündemin son maddesi gereğince Toplantı Başkanı Sayın …………. tüm ortaklara teşekkür etti ve dilek ve temenniler başlığına geçildiğini bildirdi. Katılanlardan …….. söz aldı.

Yozgat fabrikasının klinker ve tesisler için arsaların bir kısmı kullanıyor, ancak 750 dönüm arazisi var, burası tesis arazisi veya OSB olarak değerlendirilebilir, yan tesislerde altın arama yapılmaktadır, bunu Yibitaş da değerlendirebilir ve böylece finansal, MKK da hisseler takasta gözüküyor, 6 eylülden sonra teslim edilmeyen tüm hisseler kalkacak, henüz mevzuat açık değil ancak buna ilişkin açıklama yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca, pazar geçişi başvurusu yapabilirsiniz, Yıldız pazara geçebilirsiniz. Votorantim de hisselerin çoğu kendisinde olduğu için bedelli arttırımı yapabilir, fon alabilir. Şirketin bu şekilde finansal yükünün de azalabileceğini düşünüyoruz. Bir yatırımcı dava açarsa emsal teşkil edebilir, dava konusu olmadan karar verilmesini öneririz. Hisse satışı konusunda açıklama yapılmasını da öneriyoruz, dedi.

Toplantı Başkanı ……….. söz aldı. Gerekli mevzuat değişikliklerini takip ediyoruz, konu hakkında açıklamalar yapılacaktır. Tesis yatırımına ilişkin de önerileri değerlendireceğiz. Hisse satışına yönelik bir karar verilirse açıklama yapılacaktır, dedi.

Başka söz alan olmaması üzerine Toplantı Başkanı toplantının ortaklarımıza ve ülkeye hayırlı ve uğurlu olması dilek ve temennisinde bulunarak saat 11:00’de toplantıya son verildi. İş bu tutanak toplantı mahallinde düzenlenerek okunup imza altına alındı.

  |

  |

Kar Payı Dağıtım

  |

Görüşüldü

  |

  |

Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi?

  |

Evet

  |  
 |

Tescil Tarihi

  |

01.07.2026

  |

  |

Genel Kurul Sonuç Dökümanları

  |  
 |

  |

EK: 1

  |

Genel Kurul_Hazirun Cetveli_KAP.pdf – Hazır Bulunanlar Listesi

  |  
 |

EK: 2

  |

Genel Kurul_Tutanak_KAP.pdf – Tutanak

  |

  |

  |

EK: 1

  |

Genel Kurul_Hazirun Cetveli_KAP.pdf – Hazır Bulunanlar Listesi

  |  
 |

EK: 2

  |

Genel Kurul_Tutanak_KAP.pdf – Tutanak

  |

📎 Bildirim Ekleri

[📄Genel Kurul_Hazirun Cetveli_KAP.pdfPDF](https://www.borsatek.com/kap-git/?u=aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9hcGkvZmlsZS9kb3dubG9hZC80MDI4MzI4YzlmMGEwODU5MDE5ZjQ4OGNmYTRiNTUyMA)
[📄Genel Kurul_Tutanak_KAP.pdfPDF](https://www.borsatek.com/kap-git/?u=aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9hcGkvZmlsZS9kb3dubG9hZC80MDI4MzI4YzlmMGEwODU5MDE5ZjQ4OGNmYTYzNTUyMQ)
[📄Yibitas_2025 Hesap Yılı Olağan Genel Kurulu Davet Yazısı.pdfPDF](https://www.borsatek.com/kap-git/?u=aHR0cHM6Ly93d3cua2FwLm9yZy50ci90ci9hcGkvZmlsZS9kb3dubG9hZC80MDI4MzI4YzlmMGEwODU5MDE5ZjQ4OGNmYTY5NTUyMg)
