Yellen faiz artışı için Nisan'ı işaret etti

Yellen faiz artışı için Nisan'ı işaret etti

Fed Başkanı Janet Yellen faiz kararının ardından yaptığı konuşmada faiz artışı için nisan toplantısının 'canlı' bir ihtimal olduğunu söyledi

A+A-

Fed Başkanı Janet Yellen faiz kararı sonrasında düzenlenen basın toplantısında global ekonomik gelişmelerin hala risk teşkil etmeye devam ettiğini söyledi. Yellen faiz artışı için her toplantının canlı ihtimal olduğunu dolayısıyla Nisan toplantısının da canlı bir ihtimal olduğunu söyledi.

Ekonomik büyümenin devam ettiğini belirten Yellen iş gücü piyasasında iyileşmenin devam ettiğini söyledi. Ekonominin kademeli faiz artışıyla birlikte büyümeye devam edeceğini belirten Başkan Fed'in politikasının ekonomik görünüme göre değişebileceğini dile getirdi.

Katılımcıların faiz oranlarına dair öngörüleri önceden belirlenmediğini söyleyen Yellen "Olumlu veya olumsuz şoklar ekonomiyi etkilediğinde bu öngörüler de değişmektedir" ifadesini kullandı.

Enflasyonda kademeli artış beklentisi

Enflasyonda kademeli artış olmasını beklediklerini ve yeniden %2 olan hedefe ulaşmak istediklerini söyleyen Fed Başkanı "Geçici etkilerin azalmasıyla işgücü piyasasındaki düzelme devam edecek, bunun da enflasyonu yukarı itmesini bekliyoruz" yorumunu yaptı.

Konuşmasında küresel ekonomik gelişmelere de dikkat çeken Yellen Euro Bölgesi'nde göstergelerin zayıf byümeye işaret ettiğini, bunun yanı sıra bir takım gelişen piyasalarda düşük büyüme olduğunu söyledi ve bu düşük büyümede petroldeki düşüşün etkisi olduğunu kaydetti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.