Yellen : Faiz artışını sabırsızlıkla bekliyorum

Yellen : Faiz artışını sabırsızlıkla bekliyorum

Fed Başkanı Janet Yellen, on yılın ardından ekonominin resesyondan çıktığını gösterecek olan ilk faiz artışını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed )Başkanı Janet Yellen, on yılın ardından ekonominin resesyondan çıktığını gösterecek olan ilk faiz artışını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Fed'in 15-16 Aralık'ta gerçekleştirilecek toplantısında faizleri artırması beklense de Fed yetkilileri, ABD ekonomisindeki hassas dengeleri de göz önüne alarak açıklanan son verileri de dikkatli bir şekilde incelemeye devam ediyor.

Washington Economic Club toplantısında konuşan Yellen, ABD ekonomisine güven duyduğunu belirterek, Ekim ayında istihdam piyasasında yaşanan büyümenin her ne kadar tam istihdama ulaşılmamış olsa da güçlü bir iyileşme olduğunu söyledi.

Yellen, küresel ekonomik zayıflıktan ve düşen emtia fiyatlarından kaynaklanan etkilerin ABD ekonomisi üzerindeki zayıflatıcı etkilerinin önümüzdeki yıl azalacağını belirterek, özellikle tüketici harcamalarının güçlü olduğunun altını çizdi.

Yellen, konuşmasında Fed Açık Piyasa Komitesi'ne atıfta bulunarak, "Komite politika duruşunu normalleştirmeye başladığında... bu ekonomimizin ne kadar mesafe kat ettiğine dair bir gösteri olacak. Bu açıdan bakıldığında hepimizin o günü sabırsızlıkla beklediğini umuyorum" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.