Yellen: Hisseler aşırı yüksek

Yellen: Hisseler aşırı yüksek

Fed/Yellen: Hisse senedi fiyatları yüksek seviyelerde

A+A-


Federal Reserve Başkanı Janet Yellen yıllarca süren yükseliş trendinin hisse senedi fiyatlarını aşırı yüksek seviyelere taşımış olabileceğini belirtti ve borçlanma piyasasındaki yatırımcıların aşırı risk alıyor olabileceği yönündeki görüşlere katıldı.

Yellen, IMF Başkanı Lagarde ile yaptığı görüşme sırasında kendisine yöneltilen, Fed'in aşırı düşük faiz oranlarının finansal piyasalarda bir balona neden olup olmadığı yönündeki bir soruyu cevaplarken bu açıklamalarda bulundu.

Yelllen açıklamalarında "Hisse senedi piyasalarında varlık değerlerinin bu noktada genel olarak oldukça yüksek olduğunun altını çizmen isterim. Hisse senetlerinden elde edilen gelirler güvenilir varlıklardan örneğin tahvillerden elde edilen gelir ile kıyaslanırsa fiyatlar çok aşırı yüksek değil, ama yine de bir tehlike mevcut" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.