Yellen reel ekonomiye güveniyor

Yellen reel ekonomiye güveniyor

Fed Başkanı Yellen, hafta sonundaki bir toplantıda ABD ekonomisiyle ilgili olumlu mesajlar verdi. Yellen'in ABD'deki toparlanmaya güvendiği öğrenildi

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın hafta sonunda Group of 30 ile yapılan kapalı bir toplantıda, ABD ekonomisinin yüzde 3 kadar bir büyüme kaydetme yolunda, enflasyonun da hedefe doğru yükselme yönünde olduğunu söylediği belirtildi.

Bloomberg News'ta yer alan haberde bu sözler, Yellen'ın açıklamalarıyla ilgili bilgisi bulunan iki kişiye dayandırıldı.

Group of 30 özel sektör ve kamudan üst düzey temsilcileri bir araya getiren ve ECB eski başkanı Jean-Claude Trichet'nin başkanlık ettiği bir oluşum.

Almanya'da büyümenin zayıfladığına dair işaretler, Japonya'daki zayıflık ve Çin'deki zayıflama küresel finans piyasalarında tedirginliğe neden olurken yatırımcıların riskli varlıklardan kaçındıkları görüldü. ABD'de dün açıklanan zayıf perakende satışlar verisi de endişelerin artmasına neden oldu.

Aralarında Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın da bulunduğu bazı Fed yetkilileri, son günlerde yaptıkları açıklamalarda ABD'deki toparlanmanın yolunda olduğuna inandıklarını belirttiler. Fed üyeleri faiz artırımı için 2015 ortası olarak belirledikleri tahminlerini de yinelediler.

Fed üyeleri ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 2.6 ile yüzde 3 dolayında büyümesini, enflasyonda da artış beklediklerini söylemişlerdi.

Fed sözcüsü Michelle Smith ise Bloomberg haberiyle ilgili yorum yapmadı.               

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.