Yellen’dan büyük ekonomilere destek çağrısı

Yellen’dan büyük ekonomilere destek çağrısı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen global ekonomide kalıcı ayrışma uyarısında bulundu. Yellen, büyük ekonomileri global ekonomide güçlü bir toparlanmasın sağlanmasına ciddi miktarda yeni mali destek sağlamak için çabalamaya çağırdı.

A+A-

 Yellen, hali hazırda verilen desteklerin erken geri çekilmesinden kaçınılması gerektiğini vurguladı. IMF ve Dünya Bankası yönetim kurulları toplantılarına bir açıklama gönderen Yellen, Covid-19 salgını ile kavgalarında dünyanın en yoksul ülkelerinin desteklenmeye devam edilmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 Dünya Bankası'nın kalkınmakta olan ekonomileri desteklemeye ve COVID-19 aşılarına zamanında erişmelerini sağlamaya çağıran Yellen, ABD'nin Dünya Bankası'nın yoksul ülkeler için Uluslararası Kalkınma Birliği Fonu'nun yeniden doldurulması müzakerelerinin hızlandırılmasına destek verdiğini de vurguladı.
 IMF'in Özel Çekim Hakkı'nın 650 milyar dolar artırılmasına ABD'nin destek verdiğini belirten Yellen, büyük ekonomileri bu SDR dağıtımından gelen kaynakların tekrar yoksul ülkelere yönlendirilmesi için yollar bulmaya çağırdı.

 


Etiketler : , , ,