Yellen'in açıklamaları doları yükseltti

Yellen'in açıklamaları doları yükseltti

Fed Başkanı Yellen'in faizlerin Aralık'ta artırılacağı beklentilerini güçlendiren açıklamalarıyla yükseldi

A+A-

Dolar/TL Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılacağı beklentilerini güçlendiren açıklamalarıyla yükseldi.

Dolar/TL'deki yükselişte ABD'de ADP tarafından açıklanan özel sektör istihdamının beklentilerin hafif üzerinde artış kaydetmesi de etkili oldu.

Dün TSİ 17.56'da 2.8449/2.8461 seviyesinde olan dolar/TL, geç saatte 2.8690'a kadar yükselmesinin ardından bu sabah saat 08.40'ta 2.8611/2.8655 seviyesinde bulunuyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de faizlerin Aralık ayında artırılabileceğini ancak ABD ekonomisindeki toparlanmaya desteğin sürmesi için faizlerin yavaş yükseltileceğini söyledi.

Yellen'in açıklamalarının ardından ABD Hazine tahvil getirileri yükselirken, hisse senetleri de değer kaybetti. Piyasanın Aralık ayında faiz artırımına verdiği olasılık ise yüzde 60'ı aştı.

Aralık'ta faiz artırım beklentilerinin yükselmesi Fed yetkililerinin şikayetçi olduğu bir durumun, yani merkez bankasının faiz görünümü hakkındaki açıklamaları ile piyasanın merkez bankasının atacağı adımı fiyatlaması arasındaki farkın, sonunda ortadan kalktığını gösteriyor.

ABD'de ADP tarafından açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı Ekim ayında 182,000 ile 180,000 olan beklentilerin hafif üzerinde artış kaydetti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.