Yen son 7 yılın en düşüğünde

Yen son 7 yılın en düşüğünde

Yen, yatırımcıların vergi artışının ertelenmesi ile ilgili işaretler aramaları ile 7 yılın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Dünyanın ikinci en çok işlem gören para birimi yen, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’in satış vergisi artırımı değerlendirmeleri ile son 7 yılın en düşük seviyesine geriledi

Yen, traderların vergi artışının ertelenmesi ile ilgili Japon politikacılardan gelen son işaretleri deşifre etmeye çalışmaları ile 7 yılın en düşük seviyesine geriledi . Yen, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) 31 Ekim’de teşviki rekor seviyeye yükseltmesi ve ülkenin emeklilik fonunun yurtdışı yatırımları artırma planı açıklamasının ardından düşüşü genişletti. Dolar 16 önemli para birimi karşısında, ABD’de toparlanma göstermesi beklenen perakende satışlar verisinin bugün açıklanması öncesinde değerlendi.

Sydney’deki Westpac Banking Corp. para birimi stratejistlerinden Sean Callow, “ABD doları geniş olarak güçlü ve muhtemelen bu duruma dolar-yen öncülük ediyor. Ben genel anlamda satış vergisinin erteleneceği yönündeki görüşün değişmediğini düşünüyorum” dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak Tokyo saati ile 12:55’te 116.04 yenden işlem gördü. Yen erken saatlerde 116.20 yen ilse Ekim 2007’den bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Yen euro karşısında, dün New York’ta yüzde 0.6 düşüş ile 144.43 yene gerilemesinin ardından bugün 144.52 seviyesine geldi. Euro dolar karşısında, dün New York’ta yüzde 0.3 yükselerek 1.2477 dolara çıkmasının ardından 1.2455 dolar oldu.

Yen bu hafta önemli para birimleri arasındaki en büyük gerilemeyi göstererek yüzde 7.9 düşüş ile 4. haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Yeni 7 yılın en zayıf seviyesine yönlendiren en son faktör satış vergisi artırımındaki erteleme tartışmaları oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.