Yende aşırı artış enflasyonu etkileyebilir

Yende aşırı artış enflasyonu etkileyebilir

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, yendeki aşırı artışların enflasyon trendini etkileyebileceğini söyledi

A+A-

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Japon Yeni'nin aşırı şekilde yükselmeye devam etmesi halinde bunun enflasyonu etkileyebileceğini ve BOJ'un fiyat istikrarı hedefinin yakalanması için daha fazla gevşeme tedbiri alınmasına yol açabileceğini bildirdi. 

 

Wall Street Journal'a konuşan Kuroda, yende değer artışının enflasyon ve para politikasının nasıl etkileyebileceğine işaret ederken, BOJ'un kur hedefinin olmadığını ancak yendeki hareketleri izlemeye devam edeceğini de vurguladı.
Kuroda, "Eğer yende aşırı değerlenme devam eder ise, bu sadece gerçekleşen enflasyonu değil, iş dünyası güveni iş aktivitesi ve enflasyon bekleyişleri yoluyla enflasyon trendini de etkileyebilir.

Yüzde 2 enflasyon hedefimini mümkün olan en erken zamanda yakalamak için gerektiği takdirde daha fazla gevşeme tedbiri almaktan çekinmeyeceğimizi her zaman vurguladım" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.