Yeni borç krizini İtalya mı tetikleyecek

Yeni borç krizini İtalya mı tetikleyecek

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, İtalya'nın artan borçlanma maliyetlerinin Euro Bölgesi'ne olası etkileri ile ilgili açıklamada bulundu

A+A-

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, İtalya'nın artan borçlanma maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde yeni bir borç krizini ateşleme yönünde en azından bir şansı olduğunu söyledi. 

Handelsblatt gazetesine konuşan Dimon, "İtalya'nın bir Euro Bölgesi borç krizini ateşlemesi şansının yüzde iki mi yoksa yüzde 20 mi olduğunu bilmiyorum. Ancak evet, böyle bir gelişme olabilir" dedi.

İtalya'nın devlet tahvillerinin büylük bölümünün bankaların elinde olduğuna işaret eden Dimon, Roma hükümeti istikrasız olur ise bankacılık sektöründe istikrar sağlanamayacağını vurguladı.
Dimon, "Eğer ülkelerinin borçlanma kağıtları beş para etmez ise bankalar bunu yönetemez. Bankalar ile devlet borçlanması arasında ilişki çoğu insanın düşündüğünden daha yakın" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.