Yeni Şafak yazarından İmamoğlu'na tehdit mesajı

Yeni Şafak yazarından İmamoğlu'na tehdit mesajı

Yeni Şafak Genel Yayın yönetmeni mazbatasını alan İmamoğlu için sosyal medyada "İstanbul asla, seni oraya taşıyan vesayetçilere, teslim edilmeyecek," açıklamasında bulundu

A+A-

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasına yönelik, sosyal medya hesabından " İstanbul asla seni oraya taşıyan vesayetçilere teslim edilmeyecek. 1453'te başlayan yürüyüş devam edecek," açıklaması yaptı.

Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Karagül, "Mazbatayı sana verseler de, o koltukta asla meşru bir başkan olamayacaksın. Bir şebekenin hırsızlığı ile koltuğa oturan adam olacaksın. İstanbul asla, seni oraya taşıyan vesayetçilere, teslim edilmeyecek. 1453'te başlayan yürüyüş devam edecek" diye yazdı.

Karagül'ün paylaşımı şöyle:

 

karagul.jpg

İBB'DEN ÇOK SAYIDA İHALE ALAN GRUBUN GAZETESİ

Yeni Şafak gazetesini çıkaran Albayrak Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden en çok ihale alan gruplardan birisi olarak biliniyor. Albayrak Grubu'nun İBB'den aldığı bazı ihaleler şu şekilde:

  • Levent Taksim metro hattı
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi servis ve araç kiralama işleri
  • İETT Ayazağa Garajı inşaatı
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık toplama ve depolama işlerinin büyük kısmı
  • İETT Motor Yenileme Fabrikası inşaatı
  • KİPTAŞ Genel Müdürlük Bina inşaatı
     

Albayrak Grubu İBB dışında çok tartışılan bazı ihaleleri ile alması ile de biliniyor. Bunlardan en önemlileri Balıkesir SEKA özelleştirmesi ile bir türlü ilerleme sağlanamayan milli tank ihalesi

EN BAŞARISIZ HALKA ARZLARDAN BİRİSİ

Albayrak Grubu son dönemin en başarısız halka arzlarından birisini yapması ile de gündeme gelmişti. Ocak 2018'de 15.50 TL'den halka arz edilen Trabzon Limanı'na 6.3 kat talep geldiği açıklanmıştı. Halka arz sonrası borsada işlem görmeye başlayan hisseler 24 Ocak 2018'deki ilk işlem günü 16.64 TL'ye ikinci işlem günü ise 19.58'e kadar yükselmişti.

Uzmanların "adeta tahtadan halka arz" diyerek tanımladığı bu fiyat hareketinin ardından gerilemeye başlayan hisse senedi son kapanışını (17 nisan 2019) çok sayıda küçük yatırımcının hisse sahibi olduğu 25 Ocak 2018'e oranla yüzde 53 oranında değer kaybetmiş durumda. Aynı dönemde İstanbul Borsası'ndaki hisselerin ortalama değer kaybı ise yüzde 18 civarında kaldı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.