Yeni Şafak'ın İSMEK haberlerinin altından da rant çıktı

Yeni Şafak'ın İSMEK haberlerinin altından da rant çıktı

AKP'ye yakın yayın yapan Yeni Şafak Gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun icraatlarını hedef almayı sürdürüyor.

A+A-

31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimleri öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı koltuğuna, AKP'li bir aday dışında başka bir partiden ismin geçmesini, 'beka sorunu' olarak nitelendiren ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi, Ekrem İmamoğlu'nun icraatlarını hedef almayı sürdürüyor.

Ahval'de yer alan habere göre, Yeni Şafak gazetesi binasının otopark olarak kullandığı arazinin İBB'ye ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından, İBB araziye İSPARK işletmesi kurarken, şimdi de gazete İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nın (İSMEK) ile ilgili aleyhte yayınlara başladı.

Gazete haberinde, "327 branş 800’e yakın programla 39 ilçede hizmet veren İSMEK öğretmen alım ihalesinin iptal edilmesi üzerine mağdur olduklarını söyleyen öğretmenler İBB’nin Saraçhane binası önünde toplandı" ifadelerini kullanırken, İBB'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 

Büyükşehir Çalışıyor sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bütün açıklamalara rağmen kamuoyunda tartışması bitmeyen İSMEK ile ilgili bazı bilgileri paylaşmak gerektiği anlaşılmaktadır.

1- İSMEK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından organize edilen bir hizmettir.

2- Müdürlük, İSMEK kurslarını ihale açarak özel şirketlere işlettirmektedir. Bu bağlamda açılan ihaleler şunlardır; 2015-Etkin Eğitim&Lapis Eğitim-162 milyon TL (1 yıllık) 2016-Lapis Eğitim&Kare Eğitim-591 milyon TL (3 yıllık) 2016-Lapis Eğitim-56 milyon TL (4 aylık)

3- Görüldüğü üzere son 4 senede 3 defa İSMEK ihalesi açılmış olup, bunları Etkin Eğitim, Lapis Eğitim ve Kare Eğitim isimli firmalar kazanmıştır. Bu firmaların bir özelliği vardır: Bu üç firmanın üçünün de %100'ü de aynı holdinge aittir.

4- İBB'nin son 4 senedeki bütün büyük İSMEK ihalelerini alan şirketlerin sahibi olan holdingin sahipleri ise medya alanında faaliyet gösteren bir grubun da sahibidir.

5- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İSMEK'in İBB bünyesinde çalışacağı yeni bir model kurmaya çalışmaktadır. Onlarca şirketi olan İBB'nin böyle bir işi dışarıdan şirketlere vermesinin hiçbir anlamı yoktur.

6- İBB ihalelerine baktığımızda araç ihalelerinin bir medya grubunun damadının şirketine, kurs ihalelerinin bir başka medya grubunun sahibine ait şirketlere verildiği görülmektedir. Bu durum İBB üzerinden medya gruplarının fonlanmaya çalışıldığı iddialarını gündeme getirmiştir.

7- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde böyle iddialara mahal verebilecek uygulamaların kabulünün mümkün olmadığı açıktır. İBB'nin yeni politikaları bu medya gruplarını da itham edilmekten kurtaracaktır. Bu gruplar Başkana teşekkür etmelidir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.