Yeni vergiler Çin'in büyümesini yavaşlatacak

Yeni vergiler Çin'in büyümesini yavaşlatacak

Çin MB Danışmanı Ma Jun, ABD'nin tarifeleri yükseltmesinin GSYH'da büyümeyi yüzde 0,3 azaltacağını açıkladı

A+A-

Çin MB Danışmanı Ma Jun, ABD'nin tarifeleri yükseltmesinin GSYH'da büyümeyi yüzde 0,3 azaltacağını açıkladı. Ma Jun, Finance News gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin'den 200 milyar dolar tutarında ithalat için gümrük tarifelerini yüzde 25'e çıkarma kararının Çin ekonomisine büyümeyi yüzde 0,3 azaltacağını, ancak güçlenen ekonominin dış şoklara karşı daha dirençli hale geldiğini söyledi.

Ma Jun yaptığı değerlendirmede, ABD'nin 200 milyar dolar tutarında Çn malı için gümrük tarifesini yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarması halinde Çin'in de buna karşı tedbirler uygulayacağını vurguladı. 

"ABD'nin gümrük tarifelerini artırmasının Çin'in GSYH'sında büyümeye negatif etkisi 0,3 puan civarında olacak, bu kontrol edilebilir aralık içinde" diye konuşan Ma Jun, "Çin'in reel ekonomi performansı son aylarda ciddi şekilde iyileşti. Çin'in cari makroekonomi ve politika ortamı piyasanın yeni dış şoklara direncini, esnekliğini iyileştirmesine yardım edecek" dedi.

Ma Jun ayrıca, Çin MB'nin cari iç ve dış belirsizliklerle başa çıkmak için yeterli para politikası aracının bulunduğunu ve Ülke'nin ekonomik durumundaki değişikliklere göre politikada ince ayar yapılabileceğini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.