Yer altı suyuna sayaç takılması yine ertelendi

Yer altı suyuna sayaç takılması yine ertelendi

Kuyu ve benzeri yeraltı sularına ölçüm sistemi takılması için 2013 yılında getirilen ancak her yıl ertelenen sayaç takma zorunluluğu için yeni tarih 3 Nisan 2022 olarak belirlendi.

A+A-

Sanayi, zirai, içme ve kullanma suyu amaçlı açılan kuyu, galeri, tünel ve benzeri yerlere ölçüm sistemi takılması için tanınan süre şimdi de 3 Nisan 2022'ye uzatıldı. 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, ''Yeraltı Suları Hakkında Kanun''un ilgili maddeleri kapsamında söz konusu yerlere ölçüm sistemi takılmasına yönelik öngörülen sürelerde uzatıma gidildi.

Bu kapsamda sanayi, zirai, içme ve kullanma suyu amaçlı açılan kuyu, galeri, tünel ve benzeri yerlere anılan sistemin takılması adına tanınan süre 3 Nisan 2022 olarak yeniden belirlendi.

Su ve Orman Bakanlığı'nın 2012 yılında yaptığı düzenleme ile 167 Sayılı Yeraltı Suları Hakkındaki Kanun’a eklenen ‘Kuyu, galeri, tünel ve benzerlerinden çekilecek yeraltısuyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmadan, kullanma belgesi verilemez. Bu ölçüm sisteminin özellikleri yönetmelikle belirlenir’ maddesi uyarınca, su temini amacıyla derinlikleri 10 metreyi geçen, yatay veya dikey doğrultuda açılan her türlü galeri, tünel ve sondaj kuyuları için ölçüm sistemlerinin takılması zorunluluğu getirilmişti. Uygulamanın yürürlüğe girme tarihi ise 25 Şubat 2013 olarak belirlenmişti. Bu tarihten itibaren uygulama her yürürlük tarihi öncesinde ertelendi. Son kararla birlikte uygulamanın ertelendiği süre 9 yıla çıkmış oldu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.