Yerli otomobili yapacak beş babayiğitten biri kayıp

Yerli otomobili yapacak beş babayiğitten biri kayıp

Beş babayiğit ile başlayan yerli otomobil projesinin tanıtım kampanyasına dört patronun katılması soru işaretlerine neden oldu

A+A-

Yerli otomobil projesi için yola çıkan "babayiğit"lerden biri kayıp. Projeden daha önce de çıktığı konuşulan ancak resmi açıklama yapılmayan İnan Kıraç, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan tanıtım kampanyasına da katılmadı.

İnan Kıraç'ın sahibi olduğu ve Karsan markasıyla üretim yapan Kıraça Holding, yerli otomobil projesi içinde yer alan beş şirket içinde faaliyet alanı olarak projeye en yakın şirketlerden biriydi.

İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Kıraça Holding  dışında projenin diğer dört babayiğidi, telekom sektöründen Turkcell, Beyaz eşya ve elektrik-elektronik sektöründen Vestel, Anadolu Grubu ve BMC'yi Çukorova Grubu'ndan alan AKP MKYK üyesi Ethem Sancak'ın sahip olduğu BMC.

Kıraça Holding'in projeden ayrıldığı ile ilgili ilk bilgi Habertürk yazarı Fatih Altaylı tarafından dile getirilmiş, Kıraça Holding konu ile ilgili açıklama yapmamıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.