Yerli otomobilin finansmanı kamu bankalarından

Yerli otomobilin finansmanı kamu bankalarından

Yerli otomobil projesine ilişkin ayrıntılar belirginleşmeye başlıyor. Beş grubun ortak girişim olarak başlattığı projenin finasman ayrıntıları da netleşiyor

A+A-

Yerli otomobil projesine ilişkin ayrıntılar belirginleşmeye başlıyor. Beş grubun ortak girişim olarak başlattığı projenin finasman ayrıntıları da netleşiyor. 

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bankasının İstanbul'da gerçekleşen toplantısında,  yerli otoya finansman desteği sağlamaya çalıştıklarını açıkladı. Özcan şimdiye kadar mega projelere yaklaşık 3,5 milyar dolarlık finansman sağladıklarını da belirtti. 

"HALKBANK'LA DAHA ÖNCE ÇALIŞTIM"

ABD'de devam eden, Halkbank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da yargılandığı İran’a ambargoyu delme davası hakkında da konuşan Özcan, "ABD'de devam eden davanın haksız ve siyasi olduğunu düşünüyorum. Daha önce Halkbank'la çalıştım. Bütün düzenlemelere harfiyen uyan bir bankadır" dedi.

"HAZİNEYE DEVİR KONUSUNUN TARAFI DEĞİLİZ"

Vakıfbank'ın sermayesinin yüzde 58,5'inin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, yüzde 16,5'inin Vakıflar Bankası çalışanlarının ve yüzde 25'inin emekli sandığında olduğunu hatırlatan Özcan, halka açık hisseleri elinde tutanların yüzde 90'ının yabancı yatırımcılar olduğunu vurguladı.

Özcan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hisselerini hazineye devretme görüşmelerinin devam ettiğini ve ileri bir aşamada olduğunu söyleyerek "Biz kamu bankası olma vasfımızı devam ettireceğiz, günlük hayatımızı etkilemez. Hazineye devir konusunun tarafı değiliz. Bu devrin, bankamıza çok önemli bir etkisi olmayacak" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI'NIN FAİZ KAYGISINA KATILIYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz konusundaki kaygılarına katıldığını söyleyen Özcan, Türkiye'de mevduat pastasının küçük olduğunu, pasta derinliğinin olmadığını vurguladı. Özcan, "Sermaye piyasalarının da derinliği yok. Büyün yük, bankacılık sektöründe" diye konuştu.

"SERMAYE BENZERİ KREDİ ÇALIŞMAMIZ VAR"

2018'de gayri safi yurt içi hasıladaki büyüme trendinin devam edeceğini öngördüklerini söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Özcan, "Aktif büyüklüğümüz 250 milyar lira. Verimlilik alanında artış sağlamak istiyoruz. 2018'de sermaye benzeri kredi çalışmalarımız var" dedi. Özcan. borçlanma maliyetlerinin sınırlı baskısı olacağını aktardı.

"KURA KARŞI DUYARLILIK AZALDI"

Kredi Garanti Fonu'ndan eylül sonu itibariyle 20,2 milyar liralık kredi kullandırdıklarını söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü, dövizdeki yükselişin normal olmadığını ancak kura karşı duyarlılığının azaldığını, ülke bilançosunun iyi durumda olduğunu ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.