Yerli TV satışlarında taksit sayısı artırılacak

Yerli TV satışlarında taksit sayısı artırılacak

Hükümet, yerli televizyon satışlarında taksit sayısının artırılması planlanıyor

A+A-

Hükümet, yerli televizyon satışlarında taksit sayısının artırılması planlanıyor. Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre, halen TV satışlarında kredi kartına 3 olan taksit sayısının yerli ürünlerde 6'ya çıkarılması gündemde. Bu hamleyle yerli TV satışlarının yüzde 20 oranında artması öngörülüyor.  

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, yerli markalara yapılacak taksit sayısı artışının sektöre yansımasının oldukça pozitif olacağını söyledi. "Geçtiğimiz eylülden itibaren pazarda yüzde 30'un üzerinde daralma söz konusu. Bu karar bu daralmanın önüne geçecektir. ÖTV kararı tam zamanında geldi ve piyasayı pozitif etkiledi. Televizyondaki bu karar da sektörü pozitif etkileyecektir" diyen Dinçer, iç pazardaki taksit uygulamasının sektördeki büyümeyle, yerli üreticiyi güçlendireceğini söyledi. Dinçer, Türkiye'de üretilen TV'lerin yüzde 80'inin ihraç edildiğini dolayısıyla da bu kararın ihracat bacağını da güçlendireceğini kaydetti. Yerli TV ve elektronik üreticisi Sunny'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, sadece yerli üreticileri kapsayacak taksit sayısının artırılması uygulamasının ithal markalardan en az yüzde 20 pazar kapmayı sağlayacağını söyledi. Türkiye'de yılda 4 milyon adetlik TV satışı yapıldığını bunun yüzde 40'ını yerli ürünlerin oluşturduğunu dile getiren Atmaca, planlanan uygulamanın satın almayı kolaylaştıracağını dolayısıyla satışları da artıracağını kaydetti.

YERLİ ÜRETİCİYE DESTEK

Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği Başkanı Ali Yıldız ise, mevcut durumda özellikle Koreli TV markalarının tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi. Yerli markalar için taksit sayısının artırılmasıyla bu durumun değişeceğini dile getiren Yıldız, "Özellikle nakit sıkışıklığının olduğu şu günlerde tüketici için fiyatın yanında ödeme kolaylığı da satın almada çok belirleyici. Taksit düzenlemesiyle yerli TV satışları en az yüzde 15 yukarı çıkar. İthal yerine yerliler tercih edilir hale gelir" diye konuştu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.