Yeşil enerji kullanana yeşil tarife geliyor

Yeşil enerji kullanana yeşil tarife geliyor

Sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmak isteyenler için yeşil tarife geliyor.

A+A-

Sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği  kullanmak isteyenler için yeşil tarife geliyor.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji kaynaklarından  üretilen elektriği kullanmak isteyen vatandaşlar için geliştirilen ‘Yeşil Tarife’ye (YETA) ağustos ayı itibarıyla geçileceğini açıkladı.

Bakan Dönmez, “YETA’daki çalışmalarımızı nihayetlendirdik. Maliyet bir miktar yüksek olabilir. Ancak yenilenebilir enerji sektörüne vermiş olduğumuz destek ve teşviklerle yatırım maliyetlerinin düşmesi zamanla fiyatlara da yansıyacak. Maliyetlerin düşmesiyle beraber YETA zaman içerisinde cazip bir hale gelecek. 2002 yılında yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yüzde 26 seviyelerinde iken bugün bu sayı yaklaşık yüzde 50 seviyesinde. İnşallah her yıl en az 1000 MW güneş ve rüzgar kurulu gücünü devreye alma hedefimizle bu oranı daha da yukarılara çekeceğiz. Amacımız yenilenebilir enerji yatırımlarında sürekliliği sağlamak ve maliyet avantajını hem üretici hem de tüketici tarafına sunmak” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.