Yiğit Bulut faiz indirim oranını açıkladı

Yiğit Bulut faiz indirim oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber'e Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve bankaların kredi faizleri ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, "Kamu bankaları kredi faizlerini düşürmekte daha hızlı davranmalı" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber kanalına yaptığı değerlendirmelerde, "Önümüzdeki haftadan itibaren tüketici, konut kredi faizleri 0.50-1.00 puan düşecek. Kamu bankaları kredi faizlerini düşürmekte daha hızlı davranmalı" dedi.

Yiğit Bulut, "Türkiye'de finans kesimi aşırı kar ediyor reel sektör can çekişiyorsa orada büyük sorun vardır" ifadelerini kullandı.
Bulut, "Türkiye faiz artırmalı diyen İngiliz Alman kurumları bile bu sabah itibariyle Merkez Bankası'ndan indirim bekliyor." dedi.

Yiğit Bulut kendisinin şahsi görüşünün Merkez Bankası'nın Çarşamba günü üst bantta 0.50-0.75 düzeyinde bir indirim yaparak işe başlayacağı yönünde olduğunu söyledi.

Bulut dolar/TL beklentisine ilişkin soruya da, "Dolar/TL 2.90-2.92 düzeyinde kalıcı olmadığı sürece yine 2.80 seviyesine dönecektir." dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.