Yiğit Bulut hakkında suç duyurusu

Yiğit Bulut hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut hakkında "görevini kötüye kullanmak"tan suç duyurusu yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı'nın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Doç. Dr. İlkay Boduroğlu'nun Silivri Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği öğrenildi.

Aydınlık'ta yer alan habere göre "Görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret. iftira, finansal piyasalarda manipülasyon" gibi isnatların bulunduğu Boduroğlu'nun suç duyurusunun gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Yiğit Bulut, TRT HABER'deki programında, isim vermeden Ali Babacan'ı manipülatör olarak suçlamıştır. Bu suçlama 06.08.2014 tarihli gazetelerde de yer almıştır. Yiğit Bulut Ekonomi Başdanışmanı olduktan sonra, ekonomi bilgisi sınırlı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda yanlış yönlendirmiştir. Yiğit Bulut'un kanımca asıl derdi ekonomiyi düzeltmek değil, Sayın Ali Babacan'ın ya da Merkez Bankası Başkanı Sn. Erdem Başçı'nın görevini kapmaktır.

...Yiğit Bulut'un yurtiçi bankalardaki hesaplarının incelenmesini ve birikimlerinin TL cinsinden değil de şu anda en güçlü para birimi olan Amerikan Doları cinsinden olup olmadığının da araştırılmasını öneriyorum."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.