Yıl sonunda dolar kaç lira olacak

Yıl sonunda dolar kaç lira olacak

Doların TL karşısındaki değer kazancı sürerken, bazı kurumlar yıl sonu dolar tahminlerini revize etmeye başladı.

A+A-

Doların TL karşısındaki değer kazancı sürerken, bazı kurumlar yıl sonu dolar tahminlerini revize etmeye başladı. HSBC, ABD Doları/Türk Lirası paritesi için daha önce 2,50 olan 2015 tahminini 2,75'e revize etti.

TCMB'nin Ocak ayında başlattığı politika gevşetme adımlarının önceden tahmin edilenden daha ciddi olabileceğini düşündüklerini belirten HSBC, bunun sonucu olarak politika faizi ve kur tahminlerini değiştirdiklerini vurguladı.

Mart ayından itibaren TÜFE'de anlamlı gerilemenin başlamasını ve bunun sonucu olarak Ağustos ayında enflasyonun yüzde 6 ile dip yapmasını beklediklerini ifade eden HSBC, bunu TCMB'nin gösterge faiz olan haftalık repo faizini Haziran ayına kadar 150 baz puan indirerek yüzde 6'ya çekmesinin yolunu açmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Şubat PPK toplantısında gecelik borç verme faizinin 50 baz puan indirilmesi sonrasında gecelik borç verme faizi tahminlerini de revize ettiklerini belirten HSBC, yılın ilk yarısında 75 baz puan daha faiz indirimi yapılacağını öngördüklerini vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.