Yılbaşı alışverişi yapacaklara önemli uyarı

Yılbaşı alışverişi yapacaklara önemli uyarı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla piyasaya kalitesiz ve sahte ürünler sürülmeye çalışıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız yeni yıl için hediye paketi hazırlarken satın aldıkları ürünlere dikkat etmeli." dedi.

A+A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla piyasaya kalitesiz ve sahte ürünler sürülmeye çalışıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız yeni yıl için hediye paketi hazırlarken satın aldıkları ürünlere dikkat etmeli." uyarısında bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, son günlerde piyasaya sürülmeye hazır bandrolsüz alkollü içeceklerin ele geçirildiğini bildirdi.

Hediye sepetlerine konulan ürünlerin dikkatlice incelenmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Alkollü içeceklerin üzerinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu belgesi ve bandrollü olmasına, hediye paketlerine konulan çikolata, şekerleme ve kuruyemiş gibi merdiven altı ürünlere dikkat edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, kaçak yollarla üretim yapanların hem vatandaşın sağlığını tehlikeye attığını hem de esnafı mağdur ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla piyasaya kalitesiz ve sahte ürünler sürülmeye çalışılıyor. Vatandaşlarımız yeni yıl için hediye paketi hazırlarken satın aldıkları ürünlere dikkat etmeli. Bu süslü paketlere aldanıp hem kendinizin hem de sevdiklerinizin sağlığını hiçe saymayın. Kolluk kuvvetleri bu fırsatçılara göz açtırmamaya çalışırken vatandaşlar da aldığı ürünlere dikkat etmeli. Mücadele bir bütün olarak yapılmalı. Hem insan sağlığını tehdit ettiği hem de vergi kaybına yol açtığı için bu yapıyla her kesimin mücadele etmesi gerekir" 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.