Yıldız Holding borçları için bankalarla görüşüyor

Yıldız Holding borçları için bankalarla görüşüyor

Türkiye’nin iki dev kurumu Yıldız Holding ve Doğuş Holding’ten borç yapılandırmalarında faiz hamlesi geldi.

A+A-

Doğuş holding'ten sonra Yıldız Holding de bankalarla faiz indirimini konuştuklarını, bankaların olumlu yaklaştıklarını söyledi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüsnü Akhan, grubun geçen sene tamamladığı 2.3 milyar euro tutarındaki kredi yapılandırmasında, faizin mevcut piyasa koşullarına uygun güncellenmesi için yeniden bankalarla görüştüklerini açıklamıştı

Sözcü'nün aktardığına göre Reuters’ın konuyla ilgili sorularını yazılı yanıtlayan Yıldız Holding, “Nisan 2018’de bankalarla Yapı Kredi liderliğinde yaptığımız sendikasyon anlaşması kapsamında, ülkemizdeki şartların değişmesinden dolayı bankalarla faiz indirimini konuşuyoruz ve bankalardan olumlu yaklaşım görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yıldız Holding'in açıklamasında varlık satışlarında da herhangi bir sorun olmadığı belirtilerek, “Kamuoyuyla paylaşılmış çok başarılı satışlarımız oldu. Yeni satışlar için alıcıların ilgisi var ve görüşmelerimizde süreç ilerliyor. Yabancı sermayeyi, yani yurt dışı direkt yatırımı (FDI) Türkiye’ye gelmeye teşvik ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.