Yıldız'dan yeni satış hamlesi

Yıldız'dan yeni satış hamlesi

Ak Gıda'yı sürpriz kararla Fransızlara satan Yıldız Holding, yeni bir stratejik ortaklık için danışmanlara yetki verdi

A+A-

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de stratejik ortaklık dahil opsiyonların değerlendirilmesi için danışmanların yetkilendirildiğini açıkladı. Şirket hisse satışı boyutunun tekliflere bağlı olduğunu bildirdi.

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından KAP'a yapılan bildirimde aşağıdaki açıklamaya yer verildi:

" Portföy şirketlerimizden Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de stratejik ortaklık dahil opsiyonların değerlendirilmesi konusunda danışmanlar yetkilendirilmiş olup sürece ilişkin gelişmeler hakkında hissedarlarımız ve kamuoyu bilgilendirilecektir."

Hisseler yüzde 4 yükseldi

Açıklamanın ardından Gözde Girişim hisseleri yüzde 4 yükseliş kaydetti. Gözde Girişim, Derby ve Tokai markalarını bünyesinde bulunduran Azmüsebat Çelik Sanayi'nin yüzde 48.81'ini Mayıs 2013'te portföyüne katmıştı. Azmüsebat Çelik'in ödenmiş sermayesi 24.9 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Gözde Girişim bu hafta başında portföyünde bulunan bazı iştiraklerinin satışa hazır hale geldiğini ve önümüzdeki dönemde muhtelif iştirak satışı olanaklarını değerlendirmeye devam edeceğini açıklamıştı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.