Yılın en soğuk gününe hazırlanın

Yılın en soğuk gününe hazırlanın

Yarından itibaren hafta sonu Türkiye'nin batı ve iç kesimleri yılın en soğuk günlerini yaşayacak

A+A-

Yarından itibaren hafta sonu Türkiye'nin batı ve iç kesimleri yılın en soğuk günlerini yaşayacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonunun yılın en soğuk günleri olacağı konusunda uyardı; önümüzdeki hafta yoğun kar yağışı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Genel Müdürü Ahmet Uçar, yılın en soğuk günlerinin yaşanacağı haftasonu için İstanbul ve Ankara'da sıcaklıkların; Ankara için -10 ile -15 derece, İstanbul için ise; -2 ile -5 derece arası olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Genel Müdürü Ahmet Uçar, Doğu Bölgesi'nde devam eden kar yağışı nedeniyle Doğu'da hava sıcaklığının normal seyrettiğini ancak Batı ve İç Anadolu'da sıcaklıkların Doğu'dan daha az olacağını ifade ederek önümüzdeki hafta için uyardı. 

İlk üç gün daha soğuk

Batı ve İç Anadolu'da en soğuk günlerin 24 Ocak Pazar, 25 Ocak Pazartesi ve 26 Ocak Salı günü yaşanacağını ifade eden Uçar, soğuk hava dalgasının 1 hafta boyunca süreceğini ifade etti. Ahmet Uçar Batı ve İç Anadolu Bölgeleri'nde 27 Ocak Çarşamba gününe dek 'yılın en soğuk' günleri yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Ahmet Uçar ayrıca: 'Geçmişte yılın en soğuk gün rekoru Ankara -25 derece ile, İstanbul ise -9.7 derece ile görmüştü ancak bu yıl görülecek en düşük sıcaklık; -10 ile 15 Ankara, -2 ile -5 Arası İstanbul'da ölçülecek' dedi.

Kar uyarısı

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; Orta Karadenizin iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olması bekleniyor. Yağışların Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Ankara'da okullar tatil

Başkentte etkili kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrenciler için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla yarın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi, özel temel ve ortaöğretim kurumları bir gün daha tatil edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve süt izni hakkından faydalanan kadın personel ile engelli personel, gaziler, vazife ve harp malullüğü bulunanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacak.

Öğrencilerin, eğitim öğretim döneminin son günü okulların tatil edilmesi nedeniyle, karnelerini hafta içinde okullarından ya da e-okul üzerinden görüp, çıktı alabileceği kaydedildi.

»» METEOROLOJİDEN İSTANBUL'DA YOĞUN KAR UYARISI

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.